Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby podanej na advokáta Mareka Paru

Senát Najvyššieho súdu SR na neverejnom zasadnutí v utorok rozhodol o zamietnutí sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým odmietol obžalobu podanú na advokáta Mareka Paru.

25.07.2023 15:22 , aktualizované: 15:30
marek para Foto: ,
Marek Para
debata (32)

„Sťažnosť bola podaná proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým odmietol obžalobu podanú na M. P. a vec vrátil prokurátorovi do prípravného konania z dôvodu zistenia závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu,“ priblížila Veronika Marková z tlačového oddelenia NS SR.

Na ŠTS bola obžaloba na Mareka Paru podaná pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny vlani v septembri. O jej odmietnutí rozhodol samosudca 30. novembra 2022.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta vlani v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka. Po obvinení bol Marek P. takmer dva mesiace väzobne stíhaný. Zadržaný bol v rámci akcie s krycím názvom Kaifáš.

Tibor Gašpar Čítajte aj Na svadbe Kočnerovho advokáta sa objavili politické špičky Smeru. Nechýbal Fico, Kaliňák ani Bödör
32 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Vasiľ Špirko #marek para