Proces s Bödörom v kauze podplácania exvyšetrovateľa NAKA Kučerku odložili

Špecializovaný trestný súd v Pezinku zrušil vytýčené termíny pojednávaní s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom v kauze údajného podplácania. Ako uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, dôvodom je podaná námietka zaujatosti zo strany obžalovaného.

16.08.2023 10:30
Norbert Bödör Foto: ,
Norbert Bödör
debata (13)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na Norberta Bödöra ešte vo februári tohto roku podal obžalobu pre prečin podplácania. Predmetom obžaloby je podľa prokuratúry podozrenie z poskytnutia úplatku vo výške 50-tisíc eur, ktorý súvisel s pomocou v konkrétnej trestnej veci v prospech inej osoby.

Proces mal pôvodne začať 30. augusta a vytýčených bolo spolu osem termínov pojednávaní.

V tomto prípade má ísť o kauzu známu ako Valčeky. Tá sa týkala úplatku pre bývalého vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Mariána Kučerku. Menovaný sa totiž zaoberal kauzou odpočtov DPH, v ktorej figuroval ako podozrivý Štefan Ž., príbuzný bývalého ministra Petra Žigu. Peniaze pre vyšetrovateľa mal sprostredkovať práve Norbert Bödör.

kučerka Čítajte viac Za korupciu si mal odsedieť 11 rokov. Kučerkovi súd zmiernil trest

Nitriansky podnikateľ zároveň čelí obžalobe v kauze Dobytkár, ktorá sa týka korupcie na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Norbert Bödör tiež figuruje aj v kauze Očistec, týkajúcej sa údajného pôsobenia zločineckej skupiny v polícii.

Tibor Gašpar Čítajte viac Na svadbe Kočnerovho advokáta sa objavili politické špičky Smeru. Nechýbal Fico, Kaliňák ani Bödör
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Bödör #Marián Kučerka #kauza Valčeky