Kandidáti na ministrov hovoria ako zachrániť zdravotníctvo: Zavedenie poplatkov či pripoistenia, poriadok s poisťovňami a v úhradách za výkony

Aktuálne aj situácia s pediatrami a rušeniami urgentov v nemocniciach ukazuje, že riešenie problémov v zdravotníctve by malo byť pre budúcu vládu prioritou. Politici, ktorí kandidujú v predčasných voľbách, obiehajú predvolebné diskusie a prezentujú svoje videnie a návrhy. Aké ale majú od nich očakávania experti a ľudia z brandže? A aké priority a konkrétne kroky plánujú v prípade úspechu vo voľbách?

13.09.2023 12:00
debata (5)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

V podcaste denníka Pravda budete počuť analytika INESS Martina Vlachynského, Petru Zappe z Výskumnej a inovačnej autority, profesora a bývalého štátneho tajomníka Roberta Babelu, predsedníčku Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Renátu Blahovú, riaditeľku Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Miriam Lapuníkovú a šéfa nemocnice Bory v Bratislave Ľuboša Lopatku. Svoje priority krátko predstavia kandidáti na budúcich ministrov zdravotníctva z troch strán, ktoré sú preferenčne v zóne ohrozenia – Marek Krajčí z OľaNO, Monika Kolejáková z KDH a Tomáš Szallay z SaS.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Počúvajte Pravdu #predčasné voľby 2023