Hamran je presvedčený, že v prípade zmiznutej študentky zadržali správnu osobu

Policajný prezident Štefan Hamran je presvedčený, že v prípade zmiznutia 22-ročnej študentky v Bratislave zadržala polícia správnu osobu.

18.09.2023 14:16
Hamran Foto: ,
Prezident Policajného zboru Štefan Hamran
debata (1)

„Dôkazná situácia, ktorú zadokumentovali policajti krajského riaditeľstva, je mimoriadne silná a my smeDôkazná situácia, ktorú zadokumentovali policajti krajského riaditeľstva, je mimoriadne silná presvedčení o tom, že máme zadržanú osobu, ktorá sa tohto násilného trestného činu dopustila,“ uviedol dnes na tlačovej besede.

Hamran zároveň dodal, že bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nemôžu poskytnúť, pretože „niektoré rozhodujúce procesné úkony sa ešte len budú vykonávať.“

Poďakoval sa tiež fyzickým osobám, podnikateľom a tiež médiám, vďaka ktorým sa v krátkom čase podarilo nájsť páchateľa. „Keď som bol oboznámený s tým, čo sa zhruba stalo, bol som zhrozený z toho, že také prípady sa u nás môžu stať. Zrejme budeme musieť prijímať rôzne opatrenia, aby sme tomu do budúcnosti zamedzili,“ zdôraznil Hamran.

Štefan Hamran Čítajte viac Hamran: Zranenej Soni z Petržalky venujeme pozornosť ako vražde Kuciaka. Dorezaná nebola

Študentka Vysokej školy múzických umení zmizla zo soboty na nedeľu, našli ju v pondelok v bezvedomí pred nemocnicou v Bratislave, v tele mala množstvo utlmujúcich látok.

Vyšetrovateľ obvinil 54-ročného záchranára I. P. z Bratislavy zo zločinu znásilnenia spáchaného závažnejším spôsobom. Mestský súd Bratislava I. vzal obvineného do väzby z dôvodu tzv. preventívnej väzby, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia / Čítajte viac Obvineného záchranára v prípade zmiznutej študentky poslal súd do väzby
1 debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #študentka #Štefan Hamran