Pročko ostal po vajíčkovom incidente v Lučenci s krčným golierom a piskotom v ušiach

Potýčka v Lučenci zanechala poslanca Jozefa Pročka (OĽaNO) v medicínskom krčnom golieri. „Pohmoždená hlava s odreninou a podvrtnutie krčnej chrbtice,“ prečítal svoj stav z lekárskej správy. Priznal, že od útoku má sucho v ústach a golier bude nosiť len štyri dni.

19.09.2023 15:36 , aktualizované: 16:30
Jozef Pročko Foto:
Jozef Pročko (za rečníckym pultom) počas tlačovej konferencie
debata (307)

Poslanec za OĽaNO Pročko sa po predvolebnom mítingu v Lučenci, ktorý museli pre vyhrážky predčasne ukončiť, dostal do potýčky s dvomi mužmi počas ktorej mu na hlave pristáli vajíčka a jednu ranu dostal aj zozadu. Pre poslanca to dnes znamená piskot v ušiach a zvracanie.

Pročko k incidentu v Lučenci

Video
Jozef Pročko, parlament Čítajte viac Ďalší predvolebný incident: Pročkovi hodili vajíčka na hlavu, ďalší muž ho vraj udrel päsťou

Počas toho, ako si natáčal na námestí video, mu jeden z mužov v tričku s nápisom Brat za brata hodil zblízka vajíčka do hlavy. Ďalší muž ho mal udrieť päsťou zozadu do hlavy, tvrdí politik. Na ďalšieho muža, s ktorým sa dostal do hádky, podľa svojich slov už v minulosti podal trestné oznámenie, a po najnovších vyhrážkach hodlá podať ďalšie.

Zároveň poprosil ľudí, aby sa nedali vyprovokovať a hovorí o agresívnych voličoch Smeru a Republiky. Posťažoval sa aj na reakciu prítomných policajtov.

„Neviem si predstaviť, či sa chceme 1. októbra zobudiť do banánovej republiky, kde sa budete báť, kto na koho zaútočí. Nemyslím si, že toto je spôsob, ako ukázať politiku pre ďalšie generácie,“ podotkol premiér Ľudovít Ódor. „Voliči si veľmi dobre rozmyslia či podporia strany, ktoré chcú nenávisť, alebo podporia strany, ktoré majú dlhodobé riešenia nie len silácke reči,“ uzavrel vyjadrenie k vajíčkovému incidentu.

Ďalšia bitka v kampani. Kandidáta OĽaNO opľuli, mužovi za to uštedril dve päste.

Video
bitka, holkovič Čítajte viac Ďalšia bitka v kampani. Kandidáta OĽaNO opľuli, mužovi za to uštedril dve päste: Matovič reaguje, kandidovať nebude

Jeho spolustraníci zavolali na miesto mestských policajtov. Pročko však agresorov začal prenasledovať, zatiaľ čo celý priebeh naďalej nahrával na video. Mužov polícia odmietla zadržať, pričom jeden z policajtov povedal, že ide o „stret záujmov.“

Brat za brata je motorkárska skupina. Odčlenili sa od známej skupiny Noční vlci, ktorí sú známi svojou proruskou propagandou.

V uplynulých dňoch došlo počas kampane k dvom bitkám, ktoré sú spojené s hnutím OĽaNO. Najprv sa do fyzickej potýčky dostal predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič s Robertom Kaliňákom (Smer) a kandidátom na poslanca za Smer Richardom Glückom.

Matovič kopol Kaliňáka a dostal päsťou do tváre. Zasiahnuť musela polícia. Na sociálnych sieťach sa šírilo aj video muža z kandidátky OĽaNO Tomáša Holkoviča, ktorý počas mítingu v bratislavskej Petržalke dvakrát udrel päsťou do tváre staršieho muža.

Tlačovku Smeru prerušil Matovič. Skončilo sa to bitkou.

Video
Igor MAtovič Robert Kaliňák Čítajte viac Drsná tlačovka Smeru: Matovič kopol Kaliňáka, dostal päsťou do tváre. Zasiahnuť musela polícia

© Autorské práva vyhradené

307 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Pročko