Lučenec prešetruje postup polície po útoku na poslanca Pročka

Mesto Lučenec prešetruje postup príslušníka mestskej polície po pondelkovom incidente na Námestí republiky. Poslanca Národnej rady Jozefa Pročka (OĽaNO a priatelia) podľa jeho slov fyzicky napadla dvojica mužov, mestský policajt po konflikte podľa Pročka adekvátne nezasiahol.

20.09.2023 13:52
Jožo Pročko Foto:
debata (30)

„Postup príslušníka Mestskej polície Lučenec sme promptne začali a naďalej prešetrujeme zákonným postupom vrátane vyvodenia zákonných postihov pri preukázanom zanedbaní či neplnení pracovných povinností,“ uviedla samospráva na svojej oficiálnej stránke s tým, že odsudzuje akékoľvek prejavy agresie či verbálneho a fyzického násilia.

K incidentu na lučeneckom námestí došlo v pondelok počas predvolebného mítingu. Poslanec za OĽaNO sa tam dostal do potýčky s dvomi mužmi počas ktorej mu na hlave pristáli vajíčka a jednu ranu dostal aj zozadu. Pre poslanca to dnes znamená piskot v ušiach a zvracanie.

„Pohmoždená hlava s odreninou a podvrtnutie krčnej chrbtice,“ prečítal svoj stav z lekárskej správy. Priznal, že od útoku má sucho v ústach a golier bude nosiť len štyri dni.

Pročko k incidentu v Lučenci.

Video
Jozef Pročko Čítajte viac Pročko ostal po vajíčkovom incidente v Lučenci s krčným golierom a piskotom v ušiach

Počas toho, ako si Pročko natáčal na námestí video, mu jeden z mužov v tričku s nápisom Brat za brata hodil zblízka vajíčka do hlavy. Ďalší muž ho mal udrieť päsťou zozadu do hlavy, tvrdí politik. Na ďalšieho muža, s ktorým sa dostal do hádky, podľa svojich slov už v minulosti podal trestné oznámenie, a po najnovších vyhrážkach hodlá podať ďalšie.

Jeho spolustraníci zavolali na miesto mestských policajtov. Pročko však agresorov začal prenasledovať, zatiaľ čo celý priebeh naďalej nahrával na video. Mužov polícia odmietla zadržať, pričom jeden z policajtov povedal, že ide o „stret záujmov.“

Brat za brata je motorkárska skupina. Odčlenili sa od známej skupiny Noční vlci, ktorí sú známi svojou proruskou propagandou.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #lučenec #vajíčka #Jozef Pročko