Slovensko ostro protestuje proti predvolebným klamstvám ruskej rozviedky. Predvoláva si diplomata Moskvy

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVEZ SR) si v pondelok 2. októbra 2023 predvolalo zástupcu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku.

02.10.2023 15:47
Miroslav Wlachovský Foto: ,
Minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský.
debata (97)

Dôvodom sú vyjadrenia riaditeľa Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie Sergeja Naryškina, ktoré zverejnili v čase predvolebného moratória, v predvečer konania predčasných parlamentných volieb na Slovensku.

Šéf diplomacie: Sorosovské konšpirácie patria k hybridnej vojne
Video
Minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský reaguje na tvrdenia, že vládu a prezidentku Zuzanu Čaputovú riadi George Soros. / Zdroj: TV Pravda

Rezort diplomacie ostro protestuje proti lživému vyhláseniu ruskej rozviedky, ktoré spochybňuje integritu slobodných a demokratických volieb na Slovensku. Takéto vedome šírené dezinformácie považujeme za neprípustné zasahovanie Ruskej federácie do volebného procesu v Slovenskej republike, ktorá ako nezávislý, suverénny a demokratický štát zaručuje svojim občanom spravodlivý a transparentný priebeh volieb.

Miroslav Wlachovský Čítajte aj Šéf diplomacie: Keby Slovensko nebolo v NATO, boli by sme pre Rusko ďalší na rane

MZVEZ SR zároveň vyzvalo Ruskú federáciu, aby prestala s dezinformačnými aktivitami namierenými proti Slovensku. Takéto konanie podkopáva vzájomné vzťahy a je tiež v rozpore s princípmi medzinárodných vzťahov.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #ministerstvo zahraničných vecí #Sergej Naryškin #dezinformácia