Bratislava sa odela do bieleho, počas noci sa rozsvietila. mReportér zachytil jej neopakovateľnú atmosféru

Minulý víkend bol v hlavnom meste bohatý na netradičné a zaujímavé noci. V piatok 29.9. sa v Starej tržnici konal 17. ročník podujatia Európska noc výskumníkov. Tento festival vedy je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií.

03.10.2023 10:54
Bratislava, Netradičná noc, mReportér Foto:
Netradičná noc v Bratislave.
debata

Podujatie súbežne prebieha v 25 krajinách, pričom každoročne sa ho zúčastňuje viac ako jeden a pol milióna návštevníkov a viac ako 25-tisíc výskumníkov a výskumníčok. Cieľom festivalu bolo priblíženie práce vedcov, dosiahnutých výstupov a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote širokej verejnosti.

Centrum, Nikola Tesla, Chorvátsko, Karlovačko, mReportér Čítajte viac Moderné centrum Nikolu Teslu láka turistov z celého sveta. Atrakciu v chorvátskom Karlovači navštívil aj náš mReportér

Celodenný program ponúkol inšpiratívne vedecké prezentácie, diskusie, interakcie s vedcami a inovatórmi v početných stánkoch, ako aj atraktívny program na pódiu. Bohatá účasť svedčí o tom, že veda a výskum vzbudzuje záujem u širokej verejnosti – od starších generácií až po tých najmenších. Okrem toho prebiehal cez víkend v hlavnom meste aj najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia na Slovensku – Biela noc.

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Netradičné a zaujímavé noci v Bratislave
Video
Festival vedy a Biela noc v Bratislave. / Zdroj: mReportér: Samuel Kendra

Akcia ponúkla návštevníkom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov. Počas jedného víkendu sa teda noc v Bratislave stala dňom a ulice nočného mesta sa zaplnili ľuďmi a umením. Zvuky inšpiratívnej hudby sa ozývali celým centrom nočného mesta a dotvárali jedinečnú atmosféru. „Premyslene prepracovaná hra svetiel a harmonických tónov – to je Biela noc v hlavnom meste ako si ju zapamätám ja, a už teraz sa teším na ďalší ročník. Biela noc bude už budúci víkend prebiehať aj v Košiciach v nemenej impozantnej atmosfére,“ priblížil svoje pocity mReportér Samo.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #festival #výskum #inovácie #mREPORTÉR #Biela noc 2023