Top videá od mReportérov: Unikátne zábery na výstavbu električkovej trate, Biela noc, ale aj tatranský potok, v ktorom sa kúpala Romana Tabák

Zábery na výstavbu novej električkovej trate, na Bielu noc, ale aj obľúbený tatranský potok. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši mReportéri Pravde.

07.10.2023 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (2)

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Bratislavský samosprávny kraj chce vybudovať alternatívu voči cestným zápcham na základe koľajovej dopravy. Jedným z dôležitých projektov je aj nová električková trať v Petržalke, ktorú realizuje Hlavné mesto SR Bratislava.

Mesto chce zvýšiť využívanie verejnej dopravy širokou skupinou obyvateľov a návštevníkov kraja, a zabrániť vznikom kapacitných problémov v dopravnej sieti, predovšetkým v oblasti osobnej cestnej dopravy.

Výstavba električkovej trate v Petržalke
Video
Zábery z dronu. / Zdroj: mReportér: Antonije Levičanin

Minulý víkend bol v hlavnom meste bohatý na netradičné a zaujímavé noci. V piatok 29.9. sa v Starej tržnici konal 17. ročník podujatia Európska noc výskumníkov. Tento festival vedy je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií.

Podujatie súbežne prebieha v 25 krajinách, pričom každoročne sa ho zúčastňuje viac ako jeden a pol milióna návštevníkov a viac ako 25-tisíc výskumníkov a výskumníčok. Cieľom festivalu bolo priblíženie práce vedcov, dosiahnutých výstupov a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote širokej verejnosti.

Celodenný program ponúkol inšpiratívne vedecké prezentácie, diskusie, interakcie s vedcami a inovatórmi v početných stánkoch, ako aj atraktívny program na pódiu. Bohatá účasť svedčí o tom, že veda a výskum vzbudzuje záujem u širokej verejnosti – od starších generácií až po tých najmenších. Okrem toho prebiehal cez víkend v hlavnom meste aj najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia na Slovensku – Biela noc.

Netradičné a zaujímavé noci v Bratislave
Video
Festival vedy a Biela noc v Bratislave. / Zdroj: mReportér: Samuel Kendra

Jedna z najkrajších turistických ciest vo Vysokých Tatrách je túra na vodopády Studeného potoka. Ten je súčasťou Národnej prírodnej rezervácie Studené doliny ležiacej v Tatranskom národnom parku.

Ideálne sa tam ide z Hrebienka a v čase, keď sa z túry už všetci nadšenci prírody vracajú. Vtedy je miesto bez davov turistov. Na záberoch je vidieť vodopády Studeného potoka pri západe slnka a s výhľadom na Lomnický štít.

Vodopády Studeného potoka
Video
Krásy prírody. / Zdroj: mReportér
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Bešeňová, vodný park, mReportér Čítajte viac Leto v Bešeňovej stále pokračuje. Zábery priamo z Vodného parku nám poslal náš mReportér
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #Vysoké Tatry #Trenčiansky hrad #nová električková trať #mREPORTÉR