Sulík: Zmena predsedu SaS nie je aktuálna, na jar ma zvolili na štyri roky

Richard Sulík má platný mandát predsedu SaS, zvolený bol na kongrese strany v apríli tohto roka na štyri roky. Zmeny na predsedníckej stoličke považuje šéf SaS za neaktuálnu tému.

21.10.2023 12:47
debata (3)

„Spýtajte sa ma krátko pred marcom 2027, čo budem robiť. Mám platný mandát, nikto z mojich kolegov ho nespochybnil, tým pádom to teraz nie je aktuálna téma,“ povedal Sulík k otázke zmeny na poste šéfa strany.

VOĽBY: Volebná noc v centrále strany SAS Čítajte viac Sulík: Nečudujme sa, že tu máme takú džamáhíríju, keď pako ako Matovič dokáže zmotať deväť percent ľudí
Richard Sulík sa pustil do Igora Matoviča - ako taký pako zmotá 9 percent voličov
Video

Sulík zároveň potvrdil, že chce v budúcom roku kandidovať do europarlamentu z prvého miesta, ak ho republiková rada na toto miesto zvolí. Dodal, že v prípade zvolenia za europoslanca bude určite kandidovať aj v ďalších parlamentných voľbách. Europarlament teda nepovažuje za odchod zo slovenskej politiky. Informoval tiež, že ako kandidátov do europarlamentu navrhne aj súčasného europoslanca Eugena Jurzycu a poslankyňu Vladimíru Marcinkovú.

Marcinkovú jeho vyjadrenie prekvapilo. Na sociálnej sieti uviedla, že s ním naposledy o kandidátke do europarlamentu rokovala v roku 2021. „Medzitým padla vláda, boli predčasné voľby a ešte len pred pár dňami sa ukázalo, kto nám bude vládnuť. Vážim si jeho ponuku, ale to neznamená, že som ju prijala a ani tak neviem v blízkej dobe urobiť,“ dodala. Za prioritu považuje svoj mandát v Národnej rade SR.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík