Prokurátor sa odvolal v prípade kauzy exprezidenta Kisku. Trest nepovažuje za dostatočný

Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov v zákonnej lehote podal odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Poprad zo dňa 11. októbra v neprospech obžalovaných Andreja Kisku a Eduarda Kučkovského proti výroku o treste. Ako informoval hovorca krajskej prokuratúry Marián Spišák, prokuratúra totiž nepovažuje uložený trest za primeraný a dostatočný.

23.10.2023 14:51
debata
Kiska po rozsudku: Ficovi ide karta, rozhodnutie súdu ma prekvapilo
Video
Zdroj: TV Pravda

Okresný súd v Poprade v stredu 11.októbra uznal bývalého prezidenta Andreja Kisku za vinného z pokračujúceho daňového podvodu. Rovnako aj konateľa jeho spoločnosti KTAG Eduarda Kučkovského.

Andrej Kiska / Patrik Benčík / Peter Kubina / Čítajte viac Kiska je vinný v daňovej kauze. Súd mu udelil trojročný podmienečný trest

Exprezidentovi sudkyňa uložila dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky, peňažný trest 15-tisíc eur a tiež zákaz činnosti spočívajúci v zákaze vykonávať funkciu konateľa a štatutárneho zástupcu obchodnej spoločnosti vo výmere šesť rokov. Kučkovský dostal dvojročný trest s odkladom na dva roky, peňažný trest 10-tisíc eur a zákaz vykonávať funkciu konateľa a štatutárneho zástupcu obchodnej spoločnosti na päť rokov a osem mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný, keďže okrem prokuratúry sa odvolali aj obžalovaní.

Andrej Kiska prichádza na súdne pojednávanie...
Vľavo obhajca Patrik Benčík, uprostred Andrej...
+4Vyšetrovací spis v súvislosti so súdnym...

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove podal ešte na jar 2022 na Okresný súd Poprad obžalobu na Andreja Kisku pre pokračovací zločin daňového podvodu vo forme organizátora. Spolu s ním obžalovali aj Kučkovského. Obžaloba podľa prokuratúry súvisí s neoprávneným uplatnením nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG, s.r.o., Poprad za jún 2013, november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške 155 184 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #firma KTAG #KTAG