Komentátori Pravdy: Zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine automaticky neznamená, že sa zastaví aj vojenský biznis

Fica sa v Bruseli pýtajú: O akom mieri hovoríte? Slovensko už v zahraničnej orientácii otočilo.

28.10.2023 05:00
debata (11)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Robert Fico je už aj formálne späť v premiérskom kresle a ako avizoval, je ako na koni. Po vražde Martiny Kušnírovej a novinára Jána Kuciaka, ktorý ukazoval, ako je Slovensko za vlád Fica prerastené korupciou, potom čo musel Fico odstúpiť pre protesty desiatok tisíc ľudí v uliciach a po tom, ako sa vyše 40 nominantov Ficových vlád a ľudí blízkych Smeru pod ťarchou dôkazov priznalo, alebo bolo odsúdených, za korupciu, Fico na summite v Bruseli Ukrajine vyčíta problémy s korupciou.

Spolu s Viktorom Orbánom tak komplikuje zhodu v únii na pomoci Ukrajine v hodnote 50 mld. eur. A západní partneri sa s obavami pýtajú, ako si spomínaní lídri predstavujú nastolenie mieru s agresorom, ktorý vraždí aj civilistov, nedodržuje dohody a celý západný svet považuje za nepriateľov, ktorých treba poraziť?

Ak Fico po vymenovaní vlády deklaroval, že zahraničnopolitické ukotvenie v EÚ a NATO zostane zachované, už len pre deklarované zastavenie vojenskej pomoci Ukrajine sa dá konštatovať, že zahranično-politická orientácia sa už zmenila.

  • Prečo komentátori Pravdy predpokladajú, že zastavenie vojenskej pomoci automaticky neznamená aj koniec vojenského biznisu s Ukrajinou?
  • Ako nám môžu Ficove postoje v zahraničí pomôcť a ako uškodiť?
  • Aké faktory v Európe hrajú ohľadom témy nelegálnej migrácie v prospech Ficovej politiky?

Vypočujte si prvú časť komentovaného prehľadu týždňa Počúvajte Pravdu s Mariánom Repom a s Andrejom Matišákom, ktorý bol priamo v Bruseli.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #summit EÚ #vojna na Ukrajine #Počúvajte Pravdu #Štvrtá Ficova vláda