NAKA zasahuje na ministerstve zdravotníctva, na mieste je aj šéfka rezortu Dolinková

NAKA od ranných hodín zasahuje na ministerstve zdravotníctva. Zásah prebieha pokojne, na mieste je aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas). Akcia má súvisieť s čerpaním peňazí z Plánu obnovy.

30.10.2023 12:22 , aktualizované: 14:06
Ministerstvo zdravotníctva Foto: ,
Budova Ministerstva zdravotníctva na Limbovej ulici v Bratislave
debata (39)

Šéfka rezortu pre portál tvnoviny.sk potvrdila, že zásah súvisí s prípadom nemocnice v Čadci. NAKA teraz má zaisťovať dokumenty, ktoré by im nejakým spôsobom mali pri vyšetrovaní pomôcť.

Zuzana Dolinková o prioritách na rezorte zdravotníctva.

Video

Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca mala dostať dotáciu vo výške sedem miliónov eur na rekonštrukciu internistického pavilónu. Na víťazný zoznam o finančnú podporu z plánu obnovy sa mala dostať aj po tom, čo nestihla termín na podanie žiadosti, uvádza portál s tým, že polícia nezasahovala iba v budove ministerstva, ale aj na Žilinskej župe, ktorá je práve zriaďovateľom Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci.

Rezort zdravotníctva deklaroval, že bude pri vyšetrovaní plne súčinné. Prípad bližšie komentovať nechcel. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa k prípadu aktuálne nebudeme bližšie vyjadrovať,“ uviedla hovorkyňa ministerstva Petra Lániková.

Európska prokuratúra, ktorá vedie trestné stíhanie v súvislosti s finančnými prostriedkami z plánu obnovy, nepotvrdila ani nevyvrátila, či zásah súvisí s dozorovanou vecou. „V prípade ak áno, po ukončení úkonov trestného konania je možné očakávať vydanie tlačovej správy, a to priamo tlačovým oddelením EPPO v Luxemburgu,“ povedal európsky delegovaný prokurátor Martin Pacalaj.

Hlas, nominácie, minister, Čítajte viac Kto je nová šéfka zdravotníctva? Dolinková prisľúbila, že zatočí so ziskami zdravotných poisťovní
39 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #NAKA