Zastaví nový šéf inšpekcie Zurian vojnu v polícii? Jedna strana tvrdí, že sa len začne, druhá, že doba politickej pomsty sa skončila

Bývalý policajný prezident Štefan Hamran sa obáva, že vojna v polícii prerastie do novej fázy, podľa poslanca Ivana Ševčíka z SNS bude Zurian pre policajtov tmelom.

03.11.2023 06:05
debata (1)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Úrad inšpekčnej služby, na verejnosti v posledných rokoch spomínaný najmä v súvislosti s takzvanou vojnou v polícii má nového šéfa. Stal sa ním bývalý šéf NAKA Branislav Zurian, ktorý bol v minulosti práve inšpekciou dvakrát obvinený, že mal vynášať informácie z polície a dvakrát obvinenie zrušila generálna prokuratúra.

Zuriana na návrh ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka z Hlasu vo štvrtok po vypočutí v parlamente hneď aj vymenovala vláda. No a zatiaľ čo sú koaliční poslanci s novým šéfom inšpekcie spokojní, tí opoziční sú pri nominácii Zuriana skeptickí. V podcaste denníka Pravda si vypočujte Branislava Zuriana, poslanca za SaS Juraja Krúpu, poslanca za SNS Ivana Ševčíka, aj bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Zurian #Počúvajte Pravdu #vojna v polícii #Štvrtá Ficova vláda