Po Bratislave sa rútil kolobežkár, ktorý prekračoval rýchlosť a obiehal autá, ale aj autentické zábery na kráter sopky

Zábery na nebezpečnú jazdu na kolobežke, kráter sopky Vezuv, Vysoké Tatry, jesennú prírodu, ale aj rozsvietené cintoríny. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

04.11.2023 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (2)

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

V nedeľu približne o 9 hodine večer sa na Lamačskej ceste v Bratislave smerom z Dúbravky do Starého mesta po hlavnej ceste rútil kolobežkár. Predbiehal autá aj autobusy. Mohol ísť aj rýchlosťou takmer 70 kilometrov za hodinu, pričom na úseku je dovolená maximálna rýchlosť 50 km/h. Ohrozoval tak seba aj iných účastníkov cestnej premávky. Keďže okrem neprimeranej jazdy aj predbiehal vozidlá bez žiadneho signálu o zmene smeru jazdy.

Nebezpečná jazda na kolobežke
Video
Zdroj: mReportérka

Sopka sa nachádza východne od Neapola v Taliansku. Meria 1 279 metrov. Vezuv je umiestnený na pobreží Neapolského zálivu asi deväť kilometrov od mesta. V minulosti tam boli zaznamenané katastrofické erupcie a v jej bezprostrednom okolí žije viac ako 3 milióny ľudí. Je jedinou činnou sopkou, ktorá sa nachádza priamo na európskom kontinente.

Kráter sopky Vezuv
Video
Zdroj: mReportér

Skalnaté pleso pôvodne nazývané Lomnické pleso sa nachádza v Skalnatej doline pod južnými zrázmi Lomnického štítu vo Vysokých Tatrách. Veľmi teplá jeseň je stále aj na slovenských horách. Teplé počasie je vhodné na dobrú turistiku, preto to treba využiť, veď už o pár týždňov môže slovenské hory pokryť prvý sneh.

Víkendový výlet na Skalnaté pleso
Video
Zdroj: mReportér: Samuel Kendra

Od 1. novembra sa uzatvárajú niektoré turistické chodníky vo Vysokých Tatrách. Sezónna uzávera sa koná za účelom ochrany prírody a platí pre vybrané lokality. Dôvodom výluky turistického ruchu z najvyšších polôh TANAP-u je v prvom rade ochrana vzácnych druhov fauny, ktoré potrebujú pokojné zimné obdobie.

Posledný víkend pred zimnou uzáverou vo Vysokých Tatrách
Video
Zdroj: mReportér: Radovan Marák

Nezvyčajne teplý október prial turistom. Teploty boli príjemné a jasné nebo bolo pozvánkou na prechádzku či túru po horách. Presne to urobila naša mReportérka Ľubka, ktorá sa vydala na túru z Hričovského Podhradia až do Súľova. Cestou si vychutnávala krásnu jesennú prírodu.

Zábery z túry z Hričovského Podhradia až po Súľov
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Dušičky sú u nás neodmysliteľnou súčasťou jesene. Ako cirkevná slávnosť boli zavedené približne v 10. storočí, no ich história sa datuje už od čias Keltov. Aj keď na našich zosnulých spomíname počas celého roka, v tieto dni je to intenzívnejšie.

Atmosféra Dušičiek na bratislavskom a bardejovskom cintoríne
Video
Zdroj: mReportér: Samuel Kendra
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Slovensko #Vysoké Tatry #cintoríny #mREPORTÉR