Polícia obvinila muža, ktorý chcel previezť dvoch neplnoletých migrantov do Nemecka

Polícia počas akcie Escape zadržala 55-ročného muža, ktorý chcel nelegálne previezť dvoch neplnoletých migrantov do Nemecka. Obvinila ho z trestného činu prevádzačstva, informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

09.11.2023 14:18
debata

„Podľa zistení polície chcel previezť zo Slovenska do Nemecka dvoch neplnoletých cudzincov, ktorí sa na Slovensko dostali nelegálne a boli umiestnení v centre pre deti a rodiny,“ priblížila polícia.

Fico: Je to demonštrácia sily. Každý nelegálny migrant bude zadržaný
Video

Policajti pracovali na odhalení prípadov nelegálnej migrácie a prevádzačstva týkajúcich sa neplnoletých cudzincov už dlhšie. Skupina páchateľov mala operovať na území štátov Slovenska, Maďarska, Poľska, Česka a Nemecka. „Aby boli prevozy sofistikovanejšie a ich odhalenie ťažšie, menili autá aj trasy prevozov,“ dodala Bárdyová.

hranica, kontroly, migranti, stráženie, Čítajte viac Očakávali veľkú vlnu, nechytili nikoho. Odstrašovanie migrantov, zdá sa, zabralo

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spolupracovali aj s kolegami z okolitých štátov, najmä z Českej republiky a Poľska. „V ostatnom období bolo v týchto troch krajinách obvinených 12 osôb pochádzajúcich najmä zo Sýrie, Turecka, Egypta a Palestíny. Pokúšali sa prepraviť cez územie SR do štátov západnej Európy minimálne 40 nelegálnych migrantov, ktorí boli dočasne umiestnení v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach,“ ozrejmila hovorkyňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #nelegálna migrácia