Komentátori Pravdy: Taraba sa tlačí do popredia. V čom zatienil aj ťažké váhy koalície?

Konflikt v polícii tu dlho nebude. Matúš Šutaj Eštok vedie svoju bleskovú vojnu a hoci sme čakali čistky, razanciou a pomstychtivosťou svojich krokov minister predsa len prekvapuje.

10.11.2023 21:00
debata (4)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Vojna v polícii? Skôr konflikt medzi mocou a tými, ktorí jej nevyhovujú, hodnotia v podcaste denníka Pravda komentátori Pravdy.

Dianie ohľadom vojny v polícii akceleruje. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok z Hlasu, s Robertom Ficom za chrbtom, čistí zbor od ľudí, ktorí vyšetrovali a stíhali tiež kauzy z čias predchádzajúcich Ficových a Pellegriniho vlád, bez ohľadu na pravidlá slušnosti či zákony. Ich dodržiavanie sa snažia pripomenúť nezávislé súdy, Úrad na ochranu oznamovateľov a prebudila sa aj politická opozícia.

Voľne si svoje kompetencie vykladajú však aj ďalší ministri, medzi ktorými sa zviditeľnila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková, či šéf envirorezortu Tomáš Taraba. No a popri tom všetkom sa začína preberať k životu prezidentská kampaň. Vypočujte si komentovaný prehľad politicko-spoločenských udalostí týždňa Počúvajte Pravdu s Mariánom Repom a Andrejom Matišákom.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Počúvajte Pravdu #vojna v polícii #prezidentské voľby 2024 #Štvrtá Ficova vláda