Fico a jeho ľudia ako obete politického prenasledovania? Ak by to bolo tak, nie sú znova vo vláde, tvrdia komentátori Pravdy

"Ak Peter Pellegrini, ktorý zjavne bude kandidovať na prezidenta, voľby vyhrá, budem extrémne prekvapený, ak v ďalších parlamentných voľbách bude ešte Hlas existovať,“ hovorí v podcaste denníka Pravda zahraničnopolitický redaktor Andrej Matišák.

25.11.2023 06:05
debata (65)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

V parlamente sa opozícia pokúša odvolať ministra vnútra štvrtej Ficovej vlády s čerstvo získanou dôverou poslancov Národnej rady a koalícia ani náhodou nie je v defenzíve. Poukazuje na predošlé obdobie, keď bola podľa slov jednotlivých politikov bez dôvodu kriminalizovaná a prenasledovaná, na druhej strane sa snaží vyvolať dojem, že jej nejde o pomstu a len koná v súlade s bežnými politickými zvyklosťami na Slovensku a so zákonnom. To kto má v tomto spore viac pravdy však naznačujú aj pribúdajúce rozsudky nad ľuďmi, ktorí mali za predchádzajúcich vlád Smeru imunitu a voľné pole pôsobnosti.

Zatiaľ na pozadí pokračujú personálne zmeny vo vedení polície a v justícii, zhodou okolností, práve po nástupe novej vlády. A pokračuje aj predvolebná kampaň, tentokrát tá prezidentská, hoci ešte oficiálne neohláseného, ale zatiaľ najvážnejšieho kandidáta na víťaza.

V tomto týždňovom komentovanom prehľade týždňa sa pozrieme aj na naše medzinárodné vzťahy, konkrétne na to, ako prezidentka hasila možné diplomatické fiasko medzi českým prezidentom a staronovým slovenským premiérom. Vypočujte si podcast s komentátorom denníka Pravda Mariánom Repom a zahraničnopoli­tickým reportérom Andrejom Matišákom.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #komentár #Počúvajte Pravdu #Štvrtá Ficova vláda