Dary Ukrajine nekončia. Vláda súhlasila s odovzdaním sanitiek

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo, že Slovensko daruje Ukrajine 16 sanitiek. Zatiaľ nie je jasné, kedy budú vozidlá ukrajinskej strane doručené. Očakáva sa, že v decembri.

29.11.2023 13:50
debata (56)
Ministerka Dolinková po rokovaní vlády k darovaniu sanitiek
Video

Podľa ministerky Zuzany Dolinkovej (Hlas) ide o pokračovanie v humanitárnej pomoci pre Ukrajinu. Žiadny oficiálny materiál však ku vládnej dohode zatiaľ nie je, bod bol prerokovaný ako informatívny. Podľa ministerky bol s návrhom všeobecný súhlas. Dar 16 sanitiek by mala odovzdať Záchranná zdravotná služba Bratislava a ďalších osem sanitiek by mala poskytnúť Záchranná služba Košice.

Rokovanie Severoatlantickej rady, Nato, Blanár, Kuleba Čítajte viac Kuleba poďakoval Blanárovi. Spolupráca medzi Slovenskom a Ukrajinou pokračuje

Predseda vlády Robert Fico (Smer) minulý týždeň uviedol, že bude telefonovať s ukrajinským predsedom vlády. Pre Pravdu Fico priznal, že sa chce rozprávať o rámci humanitárnej pomoci. "Potrebujeme zadefinovať, čo Ukrajina potrebuje na zimu a v čom jej môžeme pomôcť,” ozrejmil, pričom má ísť o prenosné generátory na výrobu tepla alebo odmínovacie stroje. Podľa Fica je “lepšie desať rokov rokovať o mieri, ako desať rokov podporovať vojnu”.

Reakcia Fica a Fialu na pomoc Ukrajine
Video

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #vojna na Ukrajine