Vlk je podľa jednej vyhlášky chráneným živočíchom a podľa druhej sa môže loviť, rezort pôdohospodárstva chce úpravu zjednotiť

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka plánuje zjednotiť právnu úpravu, týkajúcu sa času lovu vlka dravého a vymedzenia území, na ktorých lov vlka dravého nebude možný. Rezort pripravuje novelizáciu vyhlášky k zákonu o poľovníctve.

01.12.2023 12:55
debata (2)
Stopovanie vlka dravého v Poloninách
Video

Prijatím vyhlášky ministerstva životného prostredia k zákonu o ochrane prírody a krajiny podľa rezortu pôdohospodárstva nastala situácia, keď dva rovnocenné právne predpisy upravovali lov vlka dravého diametrálne odlišne. „Kým jeden predpis zaradil vlka dravého medzi celoročne chránené živočíchy, druhý právny predpis určoval obdobie, kedy sa môže vlk dravý loviť," upozornilo ministerstvo. Súčasne prebiehajúcou novelizáciou oboch týchto predpisov sa podľa rezortu právna úprava v tejto oblasti zjednotí.

vlk, lebka Čítajte viac Aby bol aj vlk mŕtvy, aj ovca roztrhaná vlk dravý Čítajte viac Povolia odstrel 60 vlkov ročne? Návrh má na stole Taraba. Wiezik kvóty kritizuje

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka určilo ročnú kvótu lovu vlka dravého v poľovníckej sezóne 2023/2024 na 60 jedincov. Lov vlka dravého na základe tejto kvóty však bude možný až po zmene vyhlášky rezortu životného prostredia k zákonu o ochrane prírody a krajiny, ktorou sa vlk dravý vypustí zo zoznamu chránených živočíchov.

Taraba odcestuje na klimatickú konferenciu: Pozícia rezortu je zhodná s pozíciou Prezidentského paláca
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlk #poľovníctvo