Výhražné emaily neprestali. Dostali ich ďalšie dve školy

Dve školy v Banskobystrickom kraji dostali výhražné emaily. Polícia prijala oznámenie o ich doručení vo štvrtok, informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Prípadom sa podľa jej slov okamžite začali zaoberať príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

07.12.2023 16:46 , aktualizované: 18:40
debata (1)

„Bezprostredne po hlásení prijala polícia bezpečnostné opatrenia s cieľom chrániť životy a zdravie žiakov a personálu. Na prípade intenzívne pracujeme, viac informácií verejnosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ uviedla Bárdyová.

Budova gymnázia Alberta Einsteina v Bratislave. Čítajte viac Anonym sa vyhráža školám, že ich odpáli. Deti zažívajú nový typ strachu, hovorí mama stredoškoláčky

Hovorkyňa dodala, že v súvislosti s výhražnými emailmi stredným školám v Bratislavskom kraji z ostatných dní sa reálna hrozba teroristického útoku na inkriminovaných stredných školách, ktoré boli spomínané vo výhražných emailoch, zatiaľ nepotvrdila.

Policajný prezident Ľubomír Solák k nahláseným útokom na školy
Video
6.12.2023

„Všetky zainteresované zložky polície sú aj naďalej v pohotovosti a intenzívne pracujú na zabezpečení eliminácie hrozby akýmkoľvek útokom na vybrané školy. Taktiež pokračujeme vo zvýšených bezpečnostných opatreniach až do ukončenia vyšetrovania týchto prípadov,“ dodala hovorkyňa.

Policajný zbor zároveň apeluje na rodičov, aby komunikovali so svojimi deťmi a vysvetľovali im následky šírenia poplašnej správy. Pripomína, že takéto neuvážené konanie má celospoločenský dosah a môžu si tým privodiť aj trestnoprávne následky.

Stredná odborná škola J. A. Gagarina v Bernolákove Čítajte viac Zo školy v Bratislavskom kraji odviedli študenta. Polícia ozrejmila, či zásah súvisí s vyhrážkami

Hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková informovala, že výhražný e-mail v anglickom jazyku prišiel vo štvrtok na oficiálnu adresu Základnej školy Spojová. „Riaditeľka v súčinnosti s policajnými zložkami okamžite vykonala potrebné úkony vedúce k zabezpečeniu ochrany zdravia žiakov a zamestnancov,“ uviedla Marhefková. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podľa slov jeho hovorkyne Lenky Štepánekovej zatiaľ nemá informácie o tom, že by výhražný email dostala niektorá zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #školy #NAKA #výhražné emaily