Druckerovho tajomníka obvinili z korupcie. Úplne absurdné a vymyslené, reaguje

Generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Miroslava Kočana obvinili z trestného činu prijímania úplatku, informoval rezortný odbor komunikácie.

21.12.2023 14:49
kočan Foto: ,
Miroslav Kočan na zábere zo septembra 2018, keď ešte šéfoval Všeobecnej zdravotnej poisťovne.
debata (31)

„Obvinenie považujem za úplne absurdné a vymyslené,“ povedal Kočan. Avizoval, že voči obvineniu, ktoré mu vzniesli pre skutky z rokov 2016 a 2017, keď pôsobil ako šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), sa bude brániť.

„V rokoch 2016 až 2017 sa VšZP pod mojim vedením riadila ozdravným plánom s prísnou kontrolou využívania finančných prostriedkov. Vďaka tomu sa v roku 2017 dostala z hlbokej straty do zisku. Voči rozhodnutiu podávam rozklad a som pripravený brániť svoje dobré meno všetkými dostupnými právnymi prostriedkami,“ uviedol Kočan.

súkromná základná škola, Gemerská cesta, Lučenec Čítajte viac Drucker vyradenú školu nezachránil. Jej zamestnanci mu poslali otvorený list, žiadajú ho o nové rozhodnutie

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že rešpektuje nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní, no informácia o obvinení ho aj vzhľadom na kariéru Kočana ako úspešného manažéra veľmi prekvapila. Naďalej má jeho dôveru.

miroslav kocan Čítajte viac Šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Kočan sa vzdal funkcie
31 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #ministerstvo školstva #Tomáš Drucker #Miroslav Kočan