Úplaty za minimálne 160-tisíc eur. Žilinkov úrad zverejnil detaily obvinenia exšéfa VšZP

V korupčnej kauze obvineného exšéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Miroslava Kočana má ísť o úplatky v minimálnej výške 160 000 eur. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

22.12.2023 12:37
kočan Foto: ,
Miroslav Kočan ešte ako šéf VšZP počas tlačovej konferencie 7. septembra 2018.
debata (8)

„K trestnému činu malo dôjsť od novembra 2016 do bližšie nezistenej doby v štvrtom kvartáli roku 2017. Išlo o úplatky v celkovej minimálnej výške 160 000 eur,“ podotkla hovorkyňa.

miroslav kocan Čítajte viac Šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Kočan sa vzdal funkcie

Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že za korupčné trestné činy bolo vznesené obvinenie dňa 20. decembra 2023 „osobe M. K. (za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku) a R. B. (za pokračovací zločin podplácania)“.

Z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru doplnili, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou tri osoby. „Vzhľadom na skutočnosť, že prípravné konanie je v zmysle príslušných ustanovení Trestného poriadku konaním neverejným, nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie o stave prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnili.

kočan Čítajte viac Druckerovho tajomníka obvinili z korupcie. Úplne absurdné a vymyslené, reaguje

V súčasnosti generálny tajomník služobného úradu ministerstva školstva Kočan považuje obvinenie za úplne absurdné a vymyslené. Avizoval, že sa bude voči obvineniu brániť. Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že naďalej má jeho dôveru.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Všeobecná zdravotná poisťovňa #Miroslav Kočan