Raši za šéfa NASES vymenoval riaditeľa pošty Mindeka

Minister informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) odvolal doterajšieho generálneho riaditeľa Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) Pavla Karela. Na jeho post nastupuje Ľubomír Mindek.

22.12.2023 14:45
Ľubomír Mindek Foto:
Ľubomír Mindek
debata (2)

„Nový generálny riaditeľ je líder s viac ako 15-ročnými riadiacimi skúsenosťami v oblasti digitálnej transformácie a riadenia IT služieb. Do NASES, v ktorom pôsobil už v rokoch 2019 a 2020, sa vracia zo Slovenskej pošty, kde zastával pozíciu generálneho riaditeľa a riaditeľa IT úseku," uviedla hovorkyňa Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Zuzana Krištofovičová.

Dodala, že počas uplynulých rokov pracoval aj v Národnom centre zdravotníckych informácií (NCZI) či v organizáciách Oracle Slovakia, CSC Computer Sciences, OMNICOM, IBM Slovakia a Hewlett-Packard. Študoval na Elektrotechnickej fakulte na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Karel zasadol na stoličku šéfa NASES 1. septembra 2020 počas pôsobenia vtedajšej ministerky a terajšej poslankyne Veroniky Remišovej (klub hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ).

richard-rasi-clanok W Čítajte viac Raši stopol 50-miliónovú výzvu a vypísal 150-miliónovú. Remišová: Nechcelo sa mu hodnotiť
2 debata chyba
Viac na túto tému: #richard raši #NASES #Ministerstvo investícií #Ľubomír Mindek