Na stredných školách by sa na maturitnej skúške mohla podľa Druckera zaviesť dvojstupňová matematika

Šéf rezortu školstva Tomáš Drucker (Hlas) presadzuje zavedenie dvojstupňovej matematiky na stredných školách v rámci maturitnej skúšky. Skupina študentov, ktorá sa chce venovať prírodovedným odborom, by podľa neho mala byť na túto oblasť lepšie pripravená.

02.01.2024 11:23
Tomáš Drucker Foto: ,
Minister školstva, vedy, výskumu a športuTomáš Drucker
debata (3)

„Žiaci by nerobili len jednu skúšku z matematiky, ale mohli by mať možnosť absolvovať úrovne B1, B2, C1, pretože tak by sme neboli v nižšom strede,“ zdôraznil. Na vysokých školách prírodovedných smerov podľa jeho slov vyžadujú vyšší štandard, ktorý v súčasnosti mnohí študenti nedosahujú.

Slovenskí žiaci v testovaní PISA dopadli tragicky

Video

Minister tiež podotkol, že nie každý potrebuje rovnakú úroveň matematiky a niektorí študenti vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní. „Pri cudzom jazyku si pri skúške vieme porovnať medzi úrovňami B1 a C1. Rozumieme, aká je to úroveň. Je tu úvaha, že takto by sme mohli postupovať aj v matematike,“ skonštatoval.

Tomáš Drucker Čítajte viac Drucker o plánoch v školstve: Máme obrovský problém s duševným zdravím. Nechcem, aby sa opakovali tragédie ako tá v Česku
3 debata chyba
Viac na túto tému: #stredné školy #Tomáš Drucker #maturitné skúšky