Z brutálnej vraždy ženy s vyrezaným srdcom padlo obvinenie, jej partnerovi hrozí doživotie

Partner zavraždenej 48-ročnej Patrície z bratislavského Ružinova už čelí obvineniu z trestného činu vraždy. Vyšetrovateľ krajskej bratislavskej kriminálky obvinil 47-ročného Jozefa H. z Bratislavy.

06.01.2024 11:36 , aktualizované: 17:09
debata (5)

„Zároveň bol v tejto súvislosti spracovaný na obvineného návrh na väzobné stíhanie. Obvinený bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia,“ informuje polícia na sociálnej sieti. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí väzenie na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Polícia v piatok riešila aj dve mŕtvoly na Ovručskej
Video

Patríciu našli v byte na Prievozskej ulici zavraždenú, pričom podľa medializovaných informácií mala vyrezané vnútorné orgány. Polícia vyhlásila po Jozefovi H. vo štvrtok večer pátranie, v piatok popoludní ho zadržala.

Čaputová ocenila prácu polície

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine zavraždenej Patrície. Zároveň ocenila prácu polície, ktorej sa rýchlo podarilo zadržať dôvodne podozrivú osobu z tohto „ohavného a odsúdeniahodného činu“. Ako uviedla na sociálnej sieti, správa o brutálnej vražde ženy, ktorá podľa medializovaných správ trpela vážnym partnerským násilím, ju veľmi zarmútila.

„Je neakceptovateľné, že k takýmto najtragickejším podobám násilia na ženách u nás dochádza opakovane. Prosím, ak máte podozrenie, že sa vo vašom okolí deje násilie, môžete sa poradiť, ako postupovať a ako pomôcť na bezplatnej non-stop národnej linke pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212,“ uviedla prezidentka. Ak ide o ohrozenie života alebo zdravia, treba volať políciu na čísle 158. Doplnila tiež link na kontakty na intervenčné centrum pre obete domáceho násilia, ktoré pôsobí v každom kraji. Kontakty na ďalšie odporúčané poradenské centrá a bezpečné domovy možno nájsť tu.

polícia páska Čítajte viac Brutálna vražda v Ružinove: Žena mala vyrezané orgány. V Novom Meste zase našli dvoch mŕtvych mužov
Z obete domáceho násilia sa nesmie stať obeť vraždy
Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vražda #Ružinov #Zuzana Čaputová #Polícia Slovenskej republiky