SaS kritizuje obmedzenie diskusie k novele kompetenčného zákona

Opozičná SaS kritizuje obmedzenie diskusie k novele kompetenčného zákona, ktorá sa má začať v pléne Národnej rady (NR) SR v piatok (12. 1.) a trvať má 12 hodín. Podpredseda strany Branislav Gröhling podčiarkol, že prezidentka Zuzana Čaputová novelu vrátila aj s pripomienkami a vládna koalícia by mala riadne vysvetliť, prečo pripomienky neberie do úvahy.

11.01.2024 13:57
Marcinková, Kolíková Foto: ,
Poslankyne Národnej rady SR, zľava Vladimíra Marcinková a Mária Kolíková (obe SaS) počas rokovania 6. schôdze parlamentu 8. januára 2024 v Bratislave.
debata (5)

Vladimíra Marcinková (SaS) za postupom koalície vidí snahu presadiť zákon čo najskôr, aby SNS mohla v novom rezorte uplatniť svojich ľudí. Vláda by mala podľa nej vysvetliť aj financovanie nového ministerstva cestovného ruchu a športu, keďže v štáte chýbajú peniaze aj na riešenia podstatnejších problémov.

Odmietla pritom, že by aktuálna rozsiahla diskusia k novele Trestného zákona mala byť obštrukciou opozície. „My sa tu snažíme nahrádzať medzirezortné pripomienkové konanie,“ uviedla s tým, že opozícia sa snaží od dotknutých orgánov a odborníkov zbierať informácie a pripomienky, ktoré v pléne prezentuje. Upozornila, že novelizáciou sa mení celá trestná politika a koalícia neodpovedá na závažné otázky.

Tibor Gašpar, NR SR Čítajte viac Výbor odmietol Čaputovej výhrady: Plaváková už má podklad na Ústavný súd, Gašpar pri SIS účelové zmeny nevidí
5 debata chyba
Viac na túto tému: #kompetenčný zákon #Branislav Gröhling #SASKA