Polícia pre zásah na UK v Bratislave obvinila 22-ročnú ženu

Polícia v súvislosti s utorkovým (13. 2.) zásahom na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave obvinila 22-ročnú Lauru D. Žena čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy. Je stíhaná na slobode, v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

14.02.2024 10:18
debata (12)
Video
Polícia pre vyhrážky evakuovala jednu z budov Univerzity Komenského

„Včera (dňa 13.02.2024) prijali zamestnanci uvedenej fakulty ako aj operačný dôstojník na linke 158 oznámenie, v zmysle ktorého malo hroziť bezprostredné riziko na živote a zdraví osobám nachádzajúcim sa vo fakulte. Oznamovateľke mal údajne informáciu poskytnúť neznámy muž, ktorého mali z fakulty vylúčiť,“ uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia okamžite po prijatí oznámenia začala s vykonávaním potrebných úkonov, cieľom ktorých bolo zabezpečenie ochrany života a zdravia, ako aj preverenie hodnovernosti prijatého oznámenia.

Evakuácia Univerzity Komenského

Zásah polície v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu. 13. február 2024

Fotogaléria
Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...
Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...
+5Polícia pre vyhrážky zasahuje v budove...

„Policajti postupovali s v účinnosti so zamestnancami fakulty, pričom v rámci úkonov došlo aj k evakuácii priestorov fakulty. Zároveň došlo aj k začatiu trestného stíhania, pričom v rámci vykonaných úkonov policajti zabezpečili dostatočnú dôkaznú situáciu, umožňujúcu vznesenie obvinenia konkrétnej osobe,“ ozrejmila polícia.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta Čítajte viac Poplach v hlavnom meste: Polícia pre vyhrážky evakuovala budovu Univerzity Komenského

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #Univerzita Komenského