Desím sa, že nie sme vydesení, hovorí o stave spoločnosti po dvoch rokoch agresie na Ukrajine komentátor Pravdy

Spomienka na novinára Jána Kuciaka, dva roky vojny na Ukrajine, protesty farmárov, pokračovanie ságy s Trestným zákonom, aj začiatok novej ohľadom menovania šéfa SIS. To sú témy, ktoré v podcaste Pravdy komentujú Andrej Matišák a Marián Repa.

24.02.2024 06:01
debata (41)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Naťahovanie času a obštrukcie pri novele Trestného poriadku pokračujú. Hoci koalícia prichádza s ústupkami voči znásilneným ženám, v konečnom dôsledku to na výsledok a teda to, že mnohé trestné činy zrejme zostanú navždy nepotrestané, nemusí mať žiaden vplyv. Ak sa ku tomu pridá spochybňovanie už aj Ústavného súdu, kreatívne obchádzanie všetkých kontrolných inštitúcii a ústavných procesov pri menovaní šéfa SIS a ďalšie avizované zámery vlády, je možné hovoriť o tom, že chce meniť prakticky celý politický režim na Slovensku?

Tento týždeň boli opäť v uliciach miest nespokojní občania, ktorí si pripomenuli šieste výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ale aj nespokojní farmári búriaci sa voči politike Bruselu, pričom kritika domácich politikov bola zo strany väčšej časti z nich zhovievavá.

Vypočujte si komentovaný prehľad politicko-spoločenských udalostí týždňa, v ktorom bude reč aj o tom, v akom stave je Európa a Slovensko a Ukrajina, po dvoch rokoch ruskej agresie. Podcastom vás sprevádza Zolo Rácz. Udalosti komentujú Andrej Matišák a Marián Repa.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #novela Trestného zákona #vojna na Ukrajine #protesty farmárov #Počúvajte Pravdu #Ján Kuciak a Martina Kušnírová