Blaha prijal v parlamente ruskú štátnu televíziu. Moskva nie je náš nepriateľ, tvrdí

Rusko nie je náš nepriateľ a ja urobím všetko pre mier, uviedol vo vysielaní hlavnej ruskej štátnej televízie Rossija 1 člen Smeru a podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha. Na parlamentnej pôde prijal Blaha štáb ruskej televízie podobne ako vlani v decembri ruského veľvyslanca Igora Bratčikova.

29.02.2024 12:00
Ľuboš Blaha Foto: ,
Podpredseda NR SR za stranu Smer Ľuboš Blaha počas rokovania parlamentu
debata (155)

Ako uviedol portál idnes.cz o rozhovore s Kremľom ovládanou televíznou stanicou Blaha informoval na svojom telegramovom účte. Blaha tam zverejnil aj krátky zostrih z ruskej reportáže o Slovensku a rozhovore s ním. Rozhovor s ruským novinárom trval podľa jeho slov asi hodinu, do svojej reportáže vybral časť o poľnohospodár­skych protestoch, sankciách a vzťahu Slovenska k Rusku.

Rozhovor Blaha podľa svojich slov vníma ako možnosť, aby sa v hlavnej ruskej televízii ozval aj hlas zo Slovenska. „Ruský novinár mi povedal, že som vraj prvý vládny politik z členskej krajiny EÚ, ktorý mu poskytol rozhovor – o to väčšiu mám radosť,“ uviedol s tým, že hodinový rozhovor údajne poskytol aj nemeckej verejnoprávnej stanici ARD.

Blaha ďalej priblížil, že s ruským novinárom hovoril po anglicky, pretože patrí ku generácii, ktorá sa „žiaľ“ v škole po rusky neučila. „Vtipné je, že liberálne kaviarne zo mňa robia ruského agenta – ja len, že už ste videli ruského agenta, ktorý by nehovoril po rusky?,“ uviedol Blaha na Telegrame. obhajobu.

S Ruskom chce podľa svojich slov „hľadať dialóg, komunikovať a hľadať cesty k porozumeniu“. Sám sa označuje za vlastenca, ktorý nechce vojnu ani sankcie a urobí vraj všetko pre mier. „Nemôžete vyhrať vojnu s Ruskom, je to superveľmoc,“ povedal Blaha v reportáži. Ruská televízia Blahu opísala ako človeka, ktorému „ide o národné záujmy Slovenska“.

Reportér ruskej stanice vo svojej reportáži uvádza, že dvetisíc traktorov slovenských poľnohospodárov vrátane včelárov blokujú v krajine cesty na protest proti dovozu ukrajinských potravín do Európy.

blaha Čítajte viac Blaha upratoval svoju novú kanceláriu. Strhol vlajku EÚ, prezidentku nahradil Che Guevarom. KDH ho chce odvolať

© Autorské práva vyhradené

155 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Blaha