Vyšetrovateľ Čurilla žaluje poslanca Michelka, žiada 70-tisíc eur a ospravedlnenie

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Ján Čurilla podal žalobu na poslanca Romana Michelka (klub SNS) a žiada od neho odškodné 70-tisíc eur a ospravedlnenie. Ako ďalej informoval spravodajský portál Aktuality.sk, dôvodom je výrok Michleka, ktorý označil Čurillu za zločinca a neschopáka, ktorý je priamo zodpovedný za nevyšetrenie vraždy študenta Daniela Tupého.

03.03.2024 10:15
Roman Michelko Foto: ,
Roman Michelko
debata (18)

Taktiež podľa portálu v diskusnej relácii Sobotné dialógy RTVS povedal, že Čurilla „dokakal všetko, čo sa dalo pri vražde Tupého".

„Vyšetrovateľ Ján Čurilla prostredníctvom svojho advokáta Petra Kubinu podal žalobu na ochranu osobnosti a na náhradu nemajetkovej ujmy," napísal portál. Samotný poslanec podľa portálu žalobu doručenú ešte nemá a chce sa poradiť s právnikom.„Áno, bola to nepresná vec. Čurilla osobne nerobil Tupého vraždu, a čurillovci, boli tam nejakí ľudia z NAKA. Mal som nepresnú informáciu povedal som to v afekte, uvidíme, čo žiadajú. Poradím sa s právnikom, potom budeme riešiť ďalšie kroky,” uviedol Michelko pre Aktuality.sk.

Puškár,  Tupý Čítajte viac Kto zabil Daniela Tupého? Obžalovaný Puškár vyčkáva a takticky mlčí. Ešte nie je ten čas, hovorí po 19 rokoch
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Michelko #Ján Čurilla #Vražda Daniela Tupého