Dolinková chce zorganizovať stretnutie k sieti detských ambulantných pohotovostí

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) plánuje zorganizovať stretnutie v súvislosti s vyhláškou k redukcii siete detských ambulantných pohotovostí. Kroky avizovala v reakcii na snahu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) zachovať čo najviac pohotovostí.

13.03.2024 12:12
debata

„Budeme organizovať stretnutie na úrovni ministerstva zdravotníctva, slovenskej pediatrickej spoločnosti a ZMOS-u, kde si všetky informácie vysvetlíme,“ uviedla s tým, že vyhláška sa zatiaľ nemení.

nemocnica Žilina Čítajte viac Na operáciu žlčníka sa čaká aj dva roky. Katastrofálne čakacie doby pacientov chce Dolinková zmeniť

Osobne si myslí, že detské ambulantné pohotovostné služby (APS) musia byť zachované v prvom rade tam, kde je dostatok lekárov. „Pokiaľ nemáme personál a nemá tam kto pracovať, tak nie je možné, aby tam pevný bod zostal,“ skonštatovala.

Dolinková v Ide o pravdu: Rázsochy sa z plánu obnovy nepostavia. Hľadáme najrýchlejší a najlepší projekt
Video

ZMOS chce zmenu vyhlášky, ktorá má priniesť redukciu detských ambulantných pohotovostí. Snaží sa o zachovanie pohotovostí v čo najväčšom počte a dostupnej vzdialenosti pre rodičov. Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti (SSPPS SLS) aj Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR zdôraznili, že základným motívom legislatívy k redukcii siete detských ambulantných pohotovostí je zachovanie dostupnosti zdravotnej starostlivosti.

Hlas, nominácie, minister, Čítajte viac Dolinková chce obmedziť benefity pre poistencov zdravotných poisťovní, VšZP upozorňuje na zákaz retroaktivity Zuzana Dolinková Čítajte viac KDH žiada systémové riešenia pre ambulancie. Dolinková je ochotná rokovať, vyzýva na nešírenie paniky
debata chyba
Viac na túto tému: #detská pohotovosť #Zuzana Dolinková