Pokračuje proces v kauze údajného zneužívania. Vypovedala dcéra organizátora detského tábora Chachaland

Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje hlavné pojednávanie s režisérom a bývalým organizátorom detského tábora Chachaland Romanom Paulínym, ktorý je stíhaný pre údajný pomer s maloletou účastníčkou tábora Katarínou Danovou. Súd na pojednávanie predvolal piatich svedkov. Prípad má pritom na starosti iný sudca, ako mal pôvodne na Okresnom súde Bratislava II.

14.03.2024 11:02 , aktualizované: 11:30
debata (1)

Jednou z predvolaných svedkýň bola dcéra obžalovaného Martina. Tá uviedla, že sa pravidelne zúčastňovala táborov Chachaland a poznala sa aj s poškodenou Danovou. Podľa vlastných slov však nebola svedkom žiadneho nevhodného konania v súvislosti so správaním jej otca k poškodenej. „Boli sme kamarátky a neskôr na strednej škole aj spolužiačky,“ uviedla. Doplnila, že s otcom sa o celej záležitosti nikdy nerozprávali. Ďalší vypočutí svedkovia pôsobili v rôznych časových obdobiach ako vedúci oddielov v Chachalande. Zhodli sa, že neboli svedkami žiadneho nevhodného konania Paulínyho voči deťom. Keď bola medializovaná vec s Katarínou Danovou, podľa vlastných slov sa s ním o tom rozprávali. Ten priznal, že spolu mali bližší vzťah, napríklad sa stretávali aj mimo tábora, odmietol však tvrdenia o sexuálnom zneužívaní.

Roman Paulíny Čítajte viac Kauza Chachaland: Paulíny odmietol vinu a aj dohodu

Sudca po výsluchu svedkov odročil pojednávanie na 11. júna. Vtedy by mala byť vypočutá znalkyňa, prečítané ďalšie výpovede svedkov a malo by sa začať s čítaním listinných dôkazov. Na nasledujúcom pojednávaní sa potom dokončí čítanie listín a mali by začať záverečné reči.

Paulíny Chachaland Čítajte viac Svedkyňa z Chachalandu: Paulíny sa ma pýtal na sex, chcel moje fotografie

Paulíny čelí obžalobe zo sexuálneho zneužívania. Podľa prokuratúry mal totiž vzťah s bývalou účastníčkou tábora Katarínou Danovou v období rokov 2003 až 2006. Na začiatku predmetného obdobia malo dievča 13 rokov. O prípade hovorila Katarína Danová verejne až v dospelosti. Paulíny vinu odmieta s tým, že išlo len o kamarátsky vzťah.

Roman Paulíny, Chachaland, Čítajte viac Obťažovanie tínedžerky v tábore Chachaland odročili na máj
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chachaland