Hlas pôjde do vlády s hocikým, kto podporí 13. dôchodky

Mimoparlamentná strana Hlas pôjde len do takej vlády, ktorá sa zaviaže k schváleniu skutočného 13. dôchodku vo výške priemerného dôchodku. V stredu o tom na tlačovej konferencii informoval podpredseda Hlasu Erik Tomáš.

09.08.2023 13:04
Hlas - SD, kandidáti, Peter Pellegrini, Richard... Foto: ,
Líder Hlasu Peter Pellegrini počas predstavovania kandidátky.
debata (6)

„Rovno chceme oznámiť, že pôjdeme len do takej vlády, ktorá sa zaviaže k schváleniu skutočného 13. dôchodku vo výške priemerného dôchodku. To je aj naša podmienka v národnej petícii za zmenu,“ povedal Tomáš s tým, že do vlády nepôjde Hlas so stranami, ktoré by chceli dôchodky krátiť.

Tomáš upozornil na to, že Hlas presadil v parlamente mimoriadne zvýšenie dôchodkov a rozmrazenie minimálnych dôchodkov s platnosťou od 1. júla. Invalidné, vdovské, sirotské, predčasné dôchodky aj úrazové dávky tiež dostávajú občania zvýšené o 10,6 %. Tomáš pripomenul, že minimálne dôchodky sa budú zvyšovať v tomto roku druhýkrát, konkrétne v októbri.

roman mikulec, erik tomáš Čítajte viac Hlas našiel príčinu pádu na tretie miesto: Nespájajte nás s PS ani liberálmi. Mikulec sa o OĽaNO nebojí

„Dôležité je aj to, že v zákone je už pevne ukotvený mechanizmus mimoriadnej valorizácie, a teda v prípade, že dôchodcovská inflácia prekročí aj v budúcich rokoch 5 %, dôchodky sa budú zvyšovať viackrát do roka,“ vyjadril sa Tomáš.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodky #Hlas #13. penzia #predčasné voľby 2023