Fico kritizuje európskych socialistov: Sú autoritárski. Za postoj voči Ukrajine totiž zvažujú vylúčenie Smeru

Predseda Smeru Robert Fico na sociálnej sieti vyjadril sklamanie, že zo Strany európskych socialistov mu neprišli žiadne blahoželania k víťazstvu vo voľbách. Namiesto toho mu však ich šéf Stefan Löfven podľa Ficových slov odkázal, že ak bude Smer pokračovať v doterajšom postoji voči konfliktu na Ukrajine, osobne sa postará, že sa začne proces vylúčenia Smeru z medzinárodnej politickej štruktúry.

03.10.2023 11:24
debata (205)
Fico sa sťažuje na šéfa eurosocialistov: Miesto gratulácie vydieranie
Video
Zdroj: Facebook/Robert Fico

Robert Fico je presvedčený, že európska strana chce presadzovať to, čo si želajú Spojené štáty. Odmieta politiku jediného názoru. Myslí si, že postoj európskych socialistov a Stefana Löfvena je nedemokratický a autoritársky.

Šéf strany sa vyjadril jasne

“Strana európskych socialistov podporuje Ukrajinu a očakávame, že naše členské strany budú v podpore pokračovať,“ povedal Löfven v rozhovore pre švédske noviny Dagens Nyheter.

“Stranícka skupina vyzvala Smer, aby sa držal našich hodnôt. Smer môže byť nakoniec zo strany vylúčený. Ak bude rétorika pokračovať a začne sa uplatňovať vo vláde, potom sa postarám o to, aby sa tento proces začal,“ vyhlásil.

Podpredseda Smeru Robert Kaliňák by mohol...
Na snímke člen predseda strany Smer - sociálna...
+6Robert Fico prichádza do centrály strany Smer.
Robert Fico Čítajte viac BBC o Smere a voľbách na Slovensku: Vyhrala populistická promoskovská strana
205 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Strana európskych socialistov #Stefan Löfven