Šimečka: Nemáme žiadne červené čiary. Všetci chcú pokračovať v rozhovoroch

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka bude pokračovať v sondovaní možností zostaviť koalíciu bez lídra Smeru-SD Roberta Fica, aj keď je menej pravdepodobná. Do rokovaní chce ísť bez "červených čiar" a so snahou sa dohodnúť. Stanovisko TASR poskytol riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

03.10.2023 16:00
Voľby 2023, PS, Šimečka, Foto:
Michal Šimečka
debata (62)

„Dokončil som prvé kolo neformálnych rozhovorov s predsedami strán možnej koalície. Dobrou správou je, že zo všetkých strán je potvrdený záujem pokračovať v rozhovoroch a nenarazili sme na požiadavku, o ktorej by sme sa nevedeli ďalej rozprávať,“ skonštatoval Šimečka. Avizoval, že po ďalších kolách rozhovorov bude súhrnne informovať.

Šimečka potvrdil, že rokuje so všetkými lídrami okrem Fica
Video

Poverenie zostaviť vládu si od prezidentky Zuzany Čaputovej odniesol Fico ako víťaz volieb. Po jeho prevzatí avizoval, že pre zostavenie vlády urobí všetko.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala predsedu...
Prezidentka Zuzana Čaputová prijala predsedu...
+3Prezidentka Zuzana Čaputová prijala predsedu...
Milan Majerský, prijatie, KDH, stretnutie, Zuzana Čaputová Čítajte viac KDH mieri do opozície. Šanca tu je, no liberáli a progresívci by museli urobiť veľké ústupky, povedal Majerský Peter Pellegrini Čítajte viac Ja nebudem žiadna podržtaška, vyhlásil Pellegrini. Rokovania o novej vláde sa rozbehli, rozhodnutie je na ňom pellegrini, beňová Čítajte viac Beňová najprv Pellegriniho vysmiala, teraz sa ospravedlňuje. Líder Hlasu: Bolo to urážlivé a arogantné
62 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Hlas #Progresívne Slovensko #Michal Šimečka