Čaputová nepriamo podporila Korčoka v prezidentskej kandidatúre

Prezidentka Zuzana Čaputová na festivale Pohoda v Trenčíne nepriamo podporila bývalého ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka v prezidentskej kandidatúre.

08.07.2023 16:27
Zuzana Čaputová, oznámenie, kandidatúra,... Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová
debata (173)
Atmosféra na Pohode, prišla aj Čaputová
Video

Hlava štátu tak urobila v diskusii s novinárom Štefanom Hríbom, informoval Denník N. Hríb sa v závere debaty Čaputovej spýtal, či v trojici možných prezidentských kandidátov – spomenul Jána Kubiša, Petra Weissa a Ivana Korčoka – má svojho favorita. „Neviem, či všetci ohlásili svoju kandidatúru, ale minimálne v tom jednom prípade dúfame. Takže áno,“ uviedla prezidentka.

Ivan Korčok svoju kandidatúru na post prezidenta zvažuje. Uviedol, že situácia sa zmenila potom, ako Čaputová ohlásila neochotu kandidovať v nadchádzajúcich voľbách.

Prezidentka Zuzana Čaputová Čítajte viac Čaputová nebude opäť kandidovať za prezidentku: Viem, že síl na ďalší mandát by nebolo dosť (online)

„Po prvé chcem poďakovať prezidentke za to, čo urobila. Chcem jej zaželať veľa síl do ďalšieho roka,“ podotkol Korčok. Dodal, že rozumie jej dôvodom, prečo sa rozhodla znova nekandidovať. „Hlava štátu je len človek,“ skonštatoval. Spresnil, že nepočítal so včerajším rozhodnutím prezidentky.

korčok Čítajte viac Korčok: Budem zvažovať kandidatúru na prezidenta, ešte je skoro
173 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #prezidentské voľby #prezidentský kandidát #Ivan Korčok #Zuzana Čaputová