Gröhling očakáva dezinformácie o Korčovi. Koalícii ide o všetko, Pellegrini dostal vysvedčenie, hovorí

Výsledky prvého kola prezidentských volieb sú dobrou správou pre demokraciu, myslí si to nový predseda strany Sloboda a Solidarita a exminister školstva Branislav Gröhling. Na zisku Petra Pellegriniho (Hlas) sa podľa neho odzrkadlilo, že „poslúcha“ premiéra Roberta Fica (Smer). Pred druhým kolom očakáva silnú dezinformačnú kampaň, ktorej kedysi čelil ako kandidát Andrej Kiska.

24.03.2024 13:00
debata (15)
Branislav Gröhling o výsledkoch prvého kola prezidentských volieb
Video
Zdroj: TV Pravda

Sas, podobne ako Progresívne Slovensko, KDH a Demokrati, Korčoka pred voľbami podporila. Gröhling vidí za jeho víťazstvom hodnotové ukotvenie a tiež to, že hovorí, čo si aj myslí.

„Ivan Korčok nebude obhajovať znižovanie trestov za korupciu, ovládnutie RTVS, nebude sa podlizovať Rusku. Naopak, Peter Pellegrini všetko toto šíri a slepo stojí a poslúcha Roberta Fica a voliči mu dali vysvedčenie,“ vyjadril sa pre Pravdu. Výsledky prvého kola považuje preto za dobrú správu pre demokraciu.

Ivan Korčok po volebnej noci.
Ivan Korčok, víťaz 1. kola prezidentských volieb.
+8Ivan Korčok po volebnej noci s manželkou Soňou.

Nový šéf SaS očakáva, že nasledujúce dni do druhého kola budú výrazné z hľadiska dezinformačnej kampani voči Korčokovi. Myslí si, že sa zopakuje podobný scenár, ako pri exprezidentovi Andrejovi Kiskovi, kedy ho označovali za scientológa.

„Vládnej koalícii ide absolútne o všetko a oni nebudú sa štítiť ničoho, čo by použili, veď v predchádzajúcich voľbách pri pánovi prezidentovi Kiskovi sme to videli, že ho nazývali scientológom a šírili rôzne iné dezinformačné veci o ňom,“ dodal.

Ako bola volebná noc u Ivana Korčoka? Viac nájdete v odkaze nižšie.

Ivan Korčok, prvé kolo, víťaz Čítajte viac Obrovská radosť u Korčoka: Víťazstvo ho dojalo. Nebudem ticho sedieť, očakávam špinavú kampaň (online)

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #prezidentské voľby 2024