Šutaj Eštok: Voličom Harabina sa Pellegrini nemusí líškať. Vedia, akým je Korčok rizikom

Tím prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho nemá dôvod meniť pred druhým kolom taktiku. Vyhlásil to v nedeľu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) s tým, že viac sa zrejme budú venovať rizikám spojeným s Ivanom Korčokom. Nemyslí si, že by „líškanie“ sa voličom Štefana Harabina mohlo odplašiť umiernenejších voličov Hlasu. Brániť sa podľa neho budú aj voči potenciálnemu kompromateriálu, o ktorom už dlhšie hovorí Igor Matovič.

24.03.2024 13:56
debata (38)
M. Šutaj Eštok: Nemáme dôvod meniť taktiku
Video
Zdroj: TV Pravda

Do druhého kola chce ísť Pellegriniho tím s ešte väčším odhodlaním a záujmom presvedčiť voličov. Ministra vnútra prekvapila po prvom kole najmä nízka volebná účasť v menších obciach a mestách. „Veľké mestá mali vysokú volebnú účasť, tam máme rezervy ako strana,“ priznal s tým, že sa chcú zamerať práve na voličov z menších obcí, aby v druhom kole o novej hlave štátu nerozhodli veľkomestá.

Prezidentské voľby / Voľby24 / Dávame do pozornosti Ako sa volilo vo vašom meste či obci? Pozrite si podrobné a definitívne výsledky 1. kola prezidentských volieb

Mnoho koaličných voličov neprišlo podľa neho voliť preto, lebo si boli istí víťazstvom Pellegrini v prvom kole. Verí, že voliť prídu 6. apríla aj takí voliči, ktorí hlasovali za iného kandidáta ako je šéf Hlasu. Nemyslí si, že by za Pellegriniho výsledkom bola nespokojnosť koaličných voličov s prvými mesiacmi novej vlády.

„Túto argumentáciu absolútne odmietam, pretože keď sa pozriete na tie čísla či už Petra Pellegriniho, ale aj napríklad pána Harabina, ktorý má jasne provládne aj pronárodné názory, ktoré reprezentuje táto koalícia, tak tá matematika hovorí jasne. Mne to príde iba také chcené víťazstvo zo strany opozície, ale táto argumentácia je úplne falošná,“ skonštatoval.

Peter Pellegrini o výsledkoch volieb
Video
Zdroj: ta3

Pellegrini bude podľa Šutaja Eštoka komunikovať pred druhým kolom rovnaké témy ako doteraz – pokoj, stabilita, mierové riešenia konfliktov. „Nemáme dôvod meniť taktiku. Možno že budeme hovoriť viac o tom, aké riziko znamená zvolenie pána Korčoka do prezidentského paláca,“ naznačil.

Minister vnútra sa neobáva, že by tvrdšia taktika a snaha o zapôsobenie na voličov Harabina obrala Pellegriniho o umiernenejších voličov. „Nemyslím si, že je to o nejakom pôsobení a líškaní sa. Voliči pána Harabina veľmi dobre vedia, aké riziko znamená Ivan Korčok,“ vyjadril sa.

Ivan Korčok prichádza na prezidentskú debatu.
Peter Pellegrini prichádza na prezidentskú debatu.
+18Ivan Korčok a Peter Pellegrini počas prvej...

Ako naznačil predseda hnutia Slovensko (bývalé OĽaNO) Igor Matovič, v kampani sa ešte môžu objaviť materiály, ktoré by mohli kompromitovať Pellegriniho. Šutaj Eštok to vníma ako prázdne slová.

„To je typický Igor Matovič. Pamätáte si, že hovoril o nezvratných dôkazoch, ktoré použije na pána Sulíka, ktoré mu zničia politickú kariéru, hovoril o nezmyselných 800 miliónoch na účte pána Fica v Belize a podobné rozprávky. Nevylučujem, že v dnešnej dobe, kedy aj fungovanie umelej inteligencie a podobných vecí je súčasťou politickej kampane, niečo vyjde,“ pokračoval. Pellegrini aj jeho tím majú svedomie čisté a sú na akúkoľvek antikampaň pripravení.

Aká bola atmosféra počas volebnej noci u Petra Pellegriniho? Viac sa dočítate nižšie.

volebný štáb Peter Pellegrini príchod Čítajte viac Prvé kolo je semifinále, tvrdí Pellegrini. Postup do druhého kola má istý, kampaň meniť nebude

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #Matúš Šutaj Eštok #prezidentské voľby 2024