Vallo: Prioritou Bratislavy je odhrnúť a posypať do rána čo najviac chodníkov

Prioritou Bratislavy je odhrnúť a posypať čo najviac chodníkov, aby boli do piatkového rána čo najbezpečnejšie. Mesto očakáva mrznúce teploty počas noci, ktoré kašovitý sneh môžu premeniť na ľad. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Vyzýva ľudí, aby boli v piatok ráno opatrní.

09.12.2021 20:34
Na Bratislavu sa sypal sneh Foto: ,
Na Bratislavu sa sypal sneh. 9. december 2021
debata (6)

Bratislava sa podľa Valla pripravovala na intenzívne sneženie od stredy večera. Dopravný podnik Bratislava začal podvečer s posypom zastávok, o 21.00 h nasledoval celomestský posyp ciest. Poukazuje, že ďalšie posypy nasledovali vo štvrtok v skorých ranných hodinách spolu so začiatkom sneženia. „Ranná dopravná špička tak napriek sneženiu prebehla bez výrazných komplikácií,“ tvrdí Vallo.

Na Bratislavu sa sypal sneh.
Na Bratislavu sa sypal sneh.
+6Na Bratislavu sa sypal sneh.

Hovorí, že posypy a pluhovanie prebiehali nepretržite celý deň. „Na niektorých kopcovitých úsekoch, napríklad na Palisádach alebo Kolibe bola síce doprava dočasne obmedzená, no drvivá väčšina ciest fungovala pre mestskú hromadnú dopravu (MHD) aj cestnú dopravu bez výrazných obmedzení,“ skonštatoval.

počasie, sneh, Čítajte viac V hlavnom meste pre husté sneženie platí kalamitný stav

Primátor zároveň poukázal, že Molecovu ulicu, na ktorej počas sneženia bežne vypadáva MHD, sa tentokrát podarilo udržať celý deň prejazdnú. Stalo sa tak podľa neho vďaka dodatočným sypačom, ktoré kritické kopcovité úseky ošetrujú nepretržite, ale aj špeciálnemu drapákovému dezénu na hnacích nápravách vozidiel.

pocasie-10-12-2021 Čítajte viac Prvú záľahu snehu má Slovensko za sebou. Čo bude ďalej?
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #sneženie #matúš vallo