Polícia obvinila dvoch mužov pre krádež obrazov v Bratislave

Polícii sa podarilo vypátrať 28 z 36 odcudzených obrazov v hodnote 256 900 eur. Po zvyšných naďalej pátra, o pomoc prosí aj verejnosť.

22.04.2023 14:29
debata (1)

V súvislosti s krádežou umeleckých diel v Bratislave obvinila polícia dvoch mužov. Informoval o tom bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff. Obvinení mali v administratívnej budove v hlavnom meste poškodiť sadrokartónovú stenu, dostať sa do vedľajšieho ateliéru a odcudziť 36 originálnych obrazov v hodnote 256 900 eur. Okrem toho mali ukradnúť aj horský bicykel, paddleboard, ohrievač a vlhkomer.

„Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 35-ročnému Petrovi V. z Bratislavy a 33-ročnému Patrikovi P. z Bratislavy,“ uviedol Szeiff. Priblížil, že ku krádeži došlo koncom minulého týždňa na Galvaniho ulici v Bratislave. Policajtom sa podľa slov hovorcu podarilo z ukradnutých vecí vypátrať a zaistiť 28 obrazov a paddleboard.

Szeiff dodal, že zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj návrh na väzobné stíhanie. „V prípade preukázania viny pred súdom hrozí v zmysle zákona za takéto konanie trest odňatia slobody na desať až 15 rokov,“ ozrejmil.

Polícia naďalej pátra po zvyšných ukradnutých obrazoch a o pomoc žiada aj verejnosť. Informácie možno poskytnúť na čísle polície 158.

krádeź Čítajte viac Štvrťmiliónová škoda. V Bratislave ukradli 32 obrazov
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #krádež #krádež obrazov