Tragický víkend v Snine. Polícia spojitosť medzi nálezmi mŕtvol nepotvrdila

Počas uplynulého víkendu došlo v Snine k dvom tragickým udalostiam, pri ktorých vyhasli životy troch mužov. Ich vzájomná súvislosť zatiaľ potvrdená nebola. Informovalo o tom v pondelok Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Prešove v reakcii na rôzne nepotvrdené špekulácie k obom prípadom v médiách.

10.07.2023 15:51
Polícia SR Foto:
Ilustračné foto.
debata

V sobotu (8. 7.) boli v jednom z bytov na Ulici 1. mája v Snine nájdení dvaja mŕtvi muži, ktorí mali na tele strelné zranenia. „Na prípade od začiatku až doposiaľ v tejto veci koná odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Prešove. Vyšetrovateľ v danom prípade začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, kriminalisticko-expertízne skúmanie, znalecké dokazovanie a rad ďalších procesných úkonov za účelom objasnenia skutku. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie informácie nateraz podľa hovorcu nie je možné poskytnúť.

polícia, policajná páska Čítajte viac Vražda a samovražda v Snine? V byte colníka sa malo pred tragédiou popíjať

K druhej tragickej udalosti došlo v nedeľu (9. 7.), keď bol v jednom z bytov na Komenského ulici v Snine nájdený bez známok života 33-ročný muž. „Obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť v dôsledku udusenia a ako prvotnú príčinu smrti nebohého určil úmyselné sebapoškodenie. K zisteniu presnej príčiny smrti bola nariadená pitva nebohého,“ konštatoval Džobanik. Tento prípad vyšetruje obvodné oddelenie PZ Snina, začalo sa trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a naďalej sú vykonávané procesné úkony.

snina Čítajte viac Ďalšia mŕtvola v Snine. Policajti súvislosť so sobotňajším prípadom zatiaľ nepotvrdili

„Polícia v oboch prípadoch vedie samostatné konania, na ktorých sa intenzívne pracuje a vykonávajú sa všetky potrebné úkony. Na základe doposiaľ zisteného skutkového stavu a prebiehajúcich úkonov zatiaľ vzájomná súvislosť oboch tragických udalosti zistená nebola,“ uviedol hovorca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Snina