Tragédia v Snine: Mladého muža, ktorý mal strieľať už pochovali

Uplynulý víkend v Snine bol tragický. Najprv polícia našla dvoch mŕtvych so strelnými poraneniami v byte na Ulici 1. mája. O deň neskôr našli mŕtvolu ďalšieho mladého muža na Komenského ulici. Mal spáchať samovraždu.

11.07.2023 00:00
Vražda v Snine Foto:
Tragédii v Snine mala predchádzať hádka, susedia tvrdia, že streľbu nepočuli.
debata

Polícia ale súvislosť medzi oboma prípadmi vylučuje. Otázne je, čo sa dialo v byte na Ulici 1. mája predtým, ako došlo k streľbe. V byte na 4. poschodí, kde sa nešťastie stalo, bolo v utorok ticho. Dopoludnia mal pohreb 31 – ročný Juraj, ktorý mal streliť do hlavy svojmu o rok mladšiemu kamarátovi Richardovi a následne obrátiť zbraň proti sebe.

Tretí vraj odišiel pred streľbou

Susedia sú z tragédie stále v šoku. Niektorí boli ochotní rozprávať, no chceli ostať v anonymite. Zhodli sa v tom, že ide o slušnú a bezproblémovú rodinu. „Ten mladý muž spolu s bratom ešte býval tu u rodičov. Majú ešte dve sestry, ale tie sú vydaté a už tu nežijú. Sme šokovaní a nešťastní, lebo ten mladý muž bol slušný, tichý, neboli s ním problémy,“ povedala suseda z vchodu. Podľa nej mal Juraj nedávno zmenil zamestnanie.

„Predtým pracoval kdesi vo vodárňach. Neskôr, keďže hľadali ľudí, dal žiadosť na finančnú správu a vzali ho. Najprv chodil rok do ch školy, na vzdelávanie. To už chodil aj v uniforme. A necelý rok po skončení vzdelávania už pracoval priamo tam,“ dodala suseda.

polícia, policajná páska Čítajte aj Vražda a samovražda v Snine? V byte colníka sa malo pred tragédiou popíjať

To, že ide o bezproblémových susedov potvrdila aj ďalšia suseda. „Možno je to také klišé, ale naozaj slušní ľudia. Bratia tu ešte bývali, ich otec je u nás domovník,“ uviedla. Nevie si vysvetliť, ako mohlo dôjsť k nešťastiu, ktoré sa stalo. "Rodičia boli preč, chlapci mali niečo oslavovať. V osudnú noc sme nič nepočuli. Ani výstrely.

Iní susedia tvrdili, že počuli zvýšené hlasy, zrejme hádku. Ale výstrely paradoxne nie. Až v sobotu dopoludnia tu nabehla polícia aj kukláči," uviedla s tým, že s oboma mladými mužmi mal byť v byte aj ďalší kamarát. „Ten vraj ale kvôli hádke odišiel z bytu ešte predtým, ako došlo k streľbe. Až potom mu mal Juraj na messenger napísať, že zastrelil kamaráta a zastrelí aj seba. Čo bolo príčinou hádky, vedeli len oni,“ pokrčila plecami suseda.

Patrili medzi Jehovových svedkov?

Podľa nej nebohý Juraj, ktorý mal strieľať nepil alkohol. „Možno sa to v poslednej dobe zmenilo, ktovie. No ich rodina bola v Jehovových svedkov. On zrejeme z tej cirkvi vystúpil, keďže kvôli práci musel nosiť zbraň, čo Svedkovia odmietajú,“ myslí si suseda.

Tragická streľba v Snine

Vražda a samovražda v Snine - tragédia otriasla nielen Ulicou 1. mája, ale aj mestom mestom.

Fotogaléria
Tragédii v Snine mala predchádzať hádka,...
Tragédii v Snine mala predchádzať hádka,...
+2Tragédii v Snine mala predchádzať hádka,...

Oslovili sme oficiálne aj Jehovových svedkov, či rodina, v byte ktorej došlo k tragédii patrí skutočne medzi ich členov. Do uzávierky sme vyjadrenie nedostali. vybrali sme sa aj na mestský úrad, aby sme zistili, ako vníma situáciu vedenie mesta. primátor so svojim zástupcom boli na služobnej ceste, prednosta úradu aj náčelník mestskej polície boli na dovolenke.

Prípad má v rukách aj inšpekcia

A ako je to momentálne s vyšetrovaním víkendovej tragédie? „Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy,“ informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Dodal, že prípad tretieho mŕtveho mladého muža, ktorý mal spáchať samovraždu so smrťou dvoch mladých mužov nesúvisí. Prípadom sa zaoberá aj Úrad inšpekcie ministerstva vnútra, čo potvrdila aj hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová. „Bližšie informácie k prípadu zatiaľ nemôžme poskytnúť,“ dodala Eliášová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Snina #samovražda