Mal zachraňovať ľudí, skončil v rukách zlodeja. Obecný defibrilátor si 11-ročný chlapec skryl pod posteľ

Obecný defibrilátor v Strekove v okrese Nové Zámky ukradol iba 11-ročný chlapec, ktorý napokon skončil v rukách polície. O prípade informuje nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti.

13.07.2023 15:07
defibrilátor, krádež, Nové Zámky, Strekov Foto:
Policajti z Dvorov nad Žitavou prijali oznámenie o krádeži defibrilárota, ktorý bol umiestnený v ochrannom kryte na budove Obecného úradu v obci Strekov.
debata (1)

Policajti z Dvorov nad Žitavou prijali oznámenie o krádeži defibrilátora, ktorý mal zachraňovať ľudské životy a bol umiestnený v ochrannom kryte na budove Obecného úradu v obci Strekov. Majiteľovi bola krádežou spôsobená škoda za viac ako 2-tisíc eur.

Pri objasňovaní okolností prípadu však zaviedli stopy policajtov k 11-ročnému podozrivému chlapcovi, ktorý napokon detailne popísal, ako ho defibrilátor lákal. Aj napriek tomu, že ani nevedel, na čo sa používa, ho po krádeži schoval doma pod posteľou. Defibrilátor bol napokon políciou bez poškodenia vrátený majiteľovi a opäť môže byť k dispozícii v prípade potreby. „Chlapec, vzhľadom na svoj vek, nie je trestne zodpovedný za svoj čin, avšak o jeho konaní bol vyrozumený Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý bude ďalej vo veci konať,“ uviedla na záver statusu polícia.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR
1 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Nové Zámky #defibrilátor #Polícia Slovenskej republiky