Pre sprievod Dúhový Pride a pochod Hrdí na rodinu budú v Bratislave dopravné obmedzenia aj viac policajtov

V centre hlavného mesta sa v sobotu popoludní konajú dve sprievody - Dúhový Pride a Národný pochod Hrdí na rodinu. Polícia i bratislavský magistrát v tejto súvislosti avizujú dopravné obmedzenia.

22.07.2023 07:28
duhovy pride autor: Robert Huttner Foto: ,
Dúhový Pride Bratislava 2022
debata

Dúhový Pride, ktorého cieľom je podpora viditeľnosti LGBTI+ komunity, sa začína na Námestí slobody o 12.00 h. Účastníci Národného pochodu Hrdí na rodinu, ktorý zdôrazňuje výnimočnosť rodiny a manželstva muža a ženy pre výchovu detí, sa stretávajú o 15.00 h na Jakubovom námestí.

Dúhový Pride 2022
Video

O zabezpečenie bezkonfliktného priebehu oboch podujatí sa má postarať zvýšený počet policajtov, a to aj v súčinnosti s príslušníkmi bratislavskej mestskej polície.

Národný pochod za život v roku 2019
Video

V súvislosti s verejnými zhromaždeniami môže dôjsť k dopravným obmedzeniam vrátane dočasného vylúčenia niektorých zastávok MHD. Dopravný podnik Bratislava (DPB) potvrdil, že popoludní môže dôjsť k odklonom viacerých liniek. „Linky 1, 9, 31, 39, 42, 44, 47 a 80 budú v prípade odklonov premávať po upravených trasách,“ uvádza DPB.

duhovy pride autor: Robert Huttner Čítajte viac Päťdesiat diplomatických misií stojí pri LGBT+ komunite, podporili bratislavský Dúhový Pride

Upozorňuje že aktuálne informácie možno nájsť na jeho webe, aktualizovať ich bude dopravca aj na zastávkových tabuliach, takisto v rámci informačného systému vo vozidlách. „K dispozícii bude aj infocentrum na čísle 02/59505950 a prostredníctvom mailu info@dpb.sk,“ dodal hovorca DPB Martin Chlebovec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dúhový PRIDE Bratislava #Hrdí na rodinu