Päťdesiat diplomatických misií stojí pri LGBT+ komunite, podporili bratislavský Dúhový Pride

Päťdesiat diplomatických misií a ďalšie subjekty stoja pri LGBT+ komunite. Tvorí neoddeliteľnú súčasť slovenskej spoločnosti, usiluje sa o dosiahnutie úplnej rovnoprávnosti a zápasí s netolerantnosťou. Každý má právo na rešpekt, dôstojnosť a rovnosť – bez ohľadu na to, ako sa identifikuje alebo koho miluje. Uviedli to v spoločnom vyhlásení k tohtoročnému Dúhovému Pridu, o ktorom informovalo Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

22.07.2023 08:00
duhovy pride autor: Robert Huttner Foto: ,
Dúhový Pride Bratislava 2022
debata

„Minulý rok bol smutným mementom toho, ako jednoducho môžu nenávistné slová viesť k nenávistným skutkom. Keď sa terčom stane jedna skupina ľudí, všetci ľudia v zraniteľných situáciách sú v menšom bezpečí,“ skonštatovali diplomati. Zdôrazňujú, že keď sa postavia za práva všetkých, spoločnosť sa stane slobodnejšou, prosperujúcejšou a bezpečnejšou.

Dúhový Pride 2022
Video
Dúhový Pride Čítajte viac Politici v súvislosti s Dúhovým Pride spomínajú pomoc i rešpekt k iným názorom

Diplomati pripomínajú, že princípy Charty základných práv Európskej únie vyžadujú, aby všetky členské štáty zakotvili rovnaké zaobchádzanie so všetkými, vrátane LGBT+ ľuďmi. Členské štáty a mimovládne organizácie združené v Koalícii za rovnaké práva na celom svete podporujú práva LGBT+ ľudí. „O týchto právach nemožno vyjednávať. Sú to ľudské práva. Sú nedeliteľné. Sú základný kameň našej slobodnej a demokratickej spoločnosti,“ skonštatovalo americké veľvyslanectvo.

duhovy pride autor: Robert Huttner Čítajte viac Pre sprievod Dúhový Pride a pochod Hrdí na rodinu budú v Bratislave dopravné obmedzenia aj viac policajtov
debata chyba
Viac na túto tému: #Dúhový PRIDE Bratislava #LGBTI+