Tragická nehoda na D2 pri Kútoch: Zranenému dieťaťu pri havarovanom aute nikto nezastavil

Krátko po 7:00 hod ráno došlo k tragickej dopravnej nehode len niekoľko stoviek metrov pred výjazdom na obec Kúty v smere do Českej republiky. Vodič auta Audi A4 mal z doposiaľ nezistených príčin zozadu naraziť do pred ním idúceho kamiónu. Náraz bol taký silný, že auto odhodilo cez zvodidlá mimo cestu do priekopy. Nehoda si vyžiadala jedno úmrtie a štyroch zranených.

18.08.2023 08:37 , aktualizované: 15:15
nehoda Foto:
Dopravná nehoda na 5. kilometri diaľnice D2 v smere do Českej republiky v piatok 18. augusta 2023.
debata (13)
Uzavretá diaľnica D2
Video
Pohľad na uzavretú diaľnicu do Malaciek. / Zdroj: mReportér: Tomáš Písečný

Pri nehode utrpel zranenia nielen vodič, ale aj jeho spolujazdkyňa a tri malé deti. 48-ročný muž svojim zraneniam na mieste podľahol. Záchranári urýchlene previezli všetky zranené osoby do nemocnice, informovala polícia na sociálnej sieti.

Policajti museli diaľnicu v smere do Českej republiky, z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov, na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavrieť.

Dychová skúška u vodiča nákladného vozidla bola negatívna. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

To si prevzala vyšetrovateľka zo Senice a začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Ako uviedla polícia, vodič kamióna ihneď po náraze zalarmoval všetky záchranné zložky. „Ani jeden z okoloidúcich vodičov nezastavil ani iným spôsobom nepomohol, a to ani vtedy, keď na kraji cesty čakalo na pomoc jedno zo zranených detí,“ napísali policajti.

„Upozorňujeme vodičov, aby jazdili opatrne a plne sa venovali vedeniu vozidla. Sledujte okolie a nebuďte ľahostajní voči iným účastníkom premávky. Raz sa môže stať aj vám, že sa ocitnete v núdzi a budete vďačný za každú pomoc,“ upozornili policajti.

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. „Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. „Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ informovala Hopjaková.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D2 #tragická dopravná nehoda