Vo Veľkých Levároch sa strieľalo. Policajti naháňali prevádzačov utečencov

Polícia počas pondelkového prenasledovania posádky migrantov vo Veľkých Levároch použila aj varovné výstrely. Podarilo sa jej zachytiť 11 nelegálnych migrantov. Medzi nimi bola aj jedna žena a dve deti. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej polície Jana Šimunková.

12.09.2023 06:38 , aktualizované: 12:18
debata (44)

Priblížila, že polícia prijala oznámenie o úniku podozrivého vozidla, ktoré sa presúvalo z územia Maďarska po diaľnici D2 v smere na Českú republiku. Následne zistila, že ho sprevádza ďalšie.

Počúvajte pravdu, víkendový podcast Čítajte viac Vážení voliči, kašleme na vás, poslali poslanci odkaz sabotovaním potrebných zmien v parlamente

Jedno z áut zišlo z diaľnice D2 smerom na Sekule. „Pred obcou Veľké Leváre policajné hliadky vytvorili zo služobných vozidiel uzáveru a vodič prenasledovaného vozidla prudko strhol riadenie, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do oplotenia,“ ozrejmila hovorkyňa.

Podotkla, že po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna sa dala na útek. Polícia na jej zastavenie použila aj výzvy a varovné výstrely do vzduchu. „Druhé prenasledované vozidlo bolo zastavené policajnými hliadkami na území Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave,“ uviedla hovorkyňa. Zadržané osoby odovzdali cudzineckej polícii na ďalšie procesné úkony.

„Toto je dôsledok nestráženia hraničných priechodov, keď dodávky s migrantmi musia naši policajti naháňať a riskovať pritom svoj život a zdravie,“ chopil sa témy na sociálnej sieti Peter Pčolinský (Sme rodina). Dodal, že policajti prevádzačov naháňali od maďarských hraníc a išlo o dve vozidlá.

Nespokojní migranti vo Veľkom Krtíši
Video
Zdroj: TV Pravda
SR Nové Zámky Migranti Nelegálni Registrácia NRX Čítajte viac Uzavretie hraníc sa nechystá. Polícii pomôže zvládnuť migrantov armáda

„Politika vítania migrantov a zatvárania si očí pred skutočným problémom nelegálnej migrácie má prvé výsledky,“ komentoval György Gyimesi (OĽaNO).

Koláre, migranti Čítajte viac Nápor migrantov vo Veľkom Krtíši vzbudzuje vášne. Podľa miestnych obyvateľov štát situáciu nezvláda

Polícia vo svojom statuse v pondelok ešte pred toto udalosťou uviedla, že „na jednej strane je povinnosť ochraňovať občanov Slovenskej republiky pred nelegálnymi migrantmi, na strane druhej si ich prítomnosť vyžaduje poskytnutie základných potrieb a starostlivosti. Policajti sú v teréne a sú konfrontovaní s ľudskými osudmi tých, ktorí pre vojnu prišli nielen o majetok, ale aj svojich príbuzných. Mnohí policajti pomáhajú nad rámec svojich zákonných povinností a mimo služobného času, za čo im patrí poďakovanie – rovnako všetkým ďalším. Policajti na mieste koordinujú aj základnú zdravotnú starostlivosť a pomáhajú zabezpečiť stravu, najmä pre ženy a deti. Miesta na vybudovanie dočasných prístreškov sa väčšinou zriaďujú v spolupráci s príslušnými okresnými úradmi. Na pomoc a spoluprácu pri prevádzkovaní týchto núdzových prístreškov sa často podieľajú aj dobrovoľníci a neziskové organizácie. …aj o tomto je nelegálna migrácia“.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci