Tragédia v Čachticiach. Zablúdená guľka usmrtila mladú matku, projektil letel 120 metrov

V nedeľu podvečer zablúdená guľka pripravila o život mladú 30-ročnú ženu. Nešťastie sa stalo v nových bytovkách v Čachticiach neďaleko Nového Mesta nad Váhom.

17.09.2023 21:02 , aktualizované: 18.09.2023 12:01
debata (144)

Muž čistil guľovú zbraň, ktorá mu vystrelila. Guľka zasiahla ženu v kuchyni pri umývaní riadov v susednej ulici, informovali tvnoviny.sk.

Pohlaď od bytovky, kde bola zasiahnutá mladá...
Bytovka, z ktorej padol výstrel. Podľa jednej z...
+5Čierna vlajka nad Obecným úradom v Čachticiach

„Pravdepodobne počas manipulácie so zbraňou v byte došlo k náhodnému výstrelu. Projektil prerazil okno a následne prestrelil okno v bytovom dome vzdialenom približne 120 metrov. Projektil zasiahol 30-ročnú ženu stojacu pri kuchynskom okne do hrudníka. Utrpela zranenie, ktorému na mieste podľahla,“ informovala polícia.

Polícia zadržala osobu, ktorá mala so zbraňou manipulovať. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie za prečin usmrtenia.

Podľa informácií TV Markíza vystrelila poľovnícka zbraň 48-ročnému bývalému policajtovi. Obeťou je žena, ktorá pracovala ako učiteľka v škôlke.

Vražda v Snine Čítajte viac Tragédia v Snine: Mladého muža, ktorý mal strieľať už pochovali

Starostka Čachtíc Erika Ondrejková hovorí o veľkej tragédii, pri ktorej vyhasol mladý život. Už včera večer prišla na miesto nešťastia. Obec vyvesila čiernu vlajku. „Poznám ich všetkých,“ vraví Ondrejková. Mladá žena sa vrátila po rodičovskej dovolenke do práce. Bola učiteľkou v obecnej materskej škole. Podľa starostky nastúpila práve v tomto školskom roku.

Ako k udalosti došlo, vie len z verejne dostupných informácií, teda že mladú ženu zabila zablúdená guľka vystrelená náhodne pri manipulácií so zbraňou. „Myslím si, že sa to mohlo tak stať, pretože poznám toho pána. Ťažko sa mi však tomu vyjadruje, môžem jedine dôverovať tomu, že to tak bolo,“ dodáva. Majiteľa zbrane pozná ako zodpovedného človeka.

Mladá žena bola vydatá, spolu s manželom vychovávali trojročnú dcérku. Či bol manžel doma v čase výstrelu, si starostka netrúfa povedať. Večer sa však na mieste stretla aj s riaditeľkou miestnej škôlky, ktorá prišla o jednu z učiteliek. „Bola to dobrá pani učiteľka. Určite ich to postihne,“ hovorí so smútkom v hlase Ondrejková.

nehoda Čítajte viac Obrovská tragédia pri Nových Zámkoch. Zo štvorčlennej rodiny prežil len ročný chlapček

© Autorské práva vyhradené

144 debata chyba
Viac na túto tému: #Čachtice