Tragédia v Dojči zasiahla aj župana Drobu. Zavraždenú Martinu poznal osobne: Roky žila s tyranom a zo strachu sa nedokázala odpútať

Obcou Dojč na Záhorí začiatkom týždňa otriasla vražda. Vladimír (69) násilne ukončil život takmer 30-rokov mladšej exmanželky Martiny (40). Následne ho našli mŕtveho v lese. Podľa polície použil pravdepodobne zbraň, ktorú nemal v legálnej držbe. Dvojica sa rozviedla len nedávno, no zatiaľ žili v spoločnej domácnosti. Tragédia sa dotkla aj bratislavského župana Juraja Drobu, ktorý Martinu dobre poznal.

05.10.2023 12:54
debata (6)

„Keď sme v roku 2009 založili stranu SaS a začali kampaňovať v regiónoch, v malej obci na Záhorí Dojč za nami prišla mladá žena. Bola jednou z prvých vôbec, povedala, že nám strašne fandí a odvtedy sme sa s ňou spoločne s Danielom Krajcerom spriatelili a často stretávali,“ prezradil Droba pre topky.sk.

„Jej staršia sestra Tonka, právnička, je jednou z prvých členiek SaS. Do Dojča som kvôli tejto milej rodine chodil často a rád,“ dodal. „Maťa roky žila s tyranom a nedokázala sa, hlavne kvôli strachu z konsekvencií, od neho odpútať. Všetky rady smerovali k tomu, aby šla na políciu a na sociálku. Keď tam však jej sestra Elenka išla miesto nej, ponúkli jej jediné – podať trestné oznámenie. To zo strachu pred ďalším domácim terorom nepodpísala,“ uviedol bratislavský župan.

Dojč, vražda, polícia Čítajte viac Prečo došlo k tragickej vražde exmanželky v Dojči? Krimi expert identifikoval dva motívy

„Mieša sa vo mne obrovský smútok a hnev. Nie je to jediný prípad, kedy konanie monštra v ľudskej koži dospelo až k vražde,“ povedal Droba. Dodal, že je odhodlaný využiť všetky možnosti, aby štátne orgány reagovali aj na najmenšie signály násilia voči ženám.

polícia Čítajte viac Podozrivého muža z vraždy exmanželky v Dojči na Záhorí našli mŕtveho

„S Maťkou som sa naposledy videl týždeň pred voľbami na káve v Malackách. Spoločná fotka ostala v jej telefóne. Bola tým istým usmiatym slniečkom. Maťka, odpočívaj v pokoji. Bola si úžasná a silná žena a budem si Ťa navždy pamätať s tvojím krásnym dobrosrdečným úsmevom,“ dodal bratislavský župan.

Martinu našiel ležať na zemi jej syn Lukáš (18). Podľa jej brata Petra bol mladík z hrozného nálezu otrasený. Krajský vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Polícia uviedla, že v súvislosti s rodinou za posledné obdobie neeviduje žiadne podnety, ktoré by nasvedčovali domácemu násiliu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Dojč #Juraj Droba